Ik ben deze Gamescom verliefd geworden. Ik was het al enigszins omdat ik wel wat plaatjes had gezien van mijn lover, maar nu ik hem ook live heb gezien, ben ik helemaal om. Ik heb het niet over een man, maar over LEGO Marvel Heroes. Kortom, meer dan 150 mannen en vrouwen.

In LEGO Marvel Super Heroes ga je, hoe verrassend, aan de slag met LEGO-poppetjes van Marvel-helden. De nadruk ligt vooral op The Avengers, X-Men en The Fantastic Four, maar uiteindelijk kun je dus meer dan 150 speelbare Lego-vriendjes en –vriendinnetjes in de game vinden. Een ervan is niemand minder dan Stan Lee, groot brein bij Marvel en bovendien een hele toffe man die altijd tijd maakt voor zijn fans. In LEGO Marvel Super Heroes zit zelfs een ‘cheat’ waarin je kunt zorgen dat alle poppetjes zijn hoofd hebben, dus de liefde is ook bij ontwikkelaar TT Games groot voor de levende legende.Behalve Stan Lee belooft LEGO Marvel Super Heroes ons vooral weer meer te geven van dat fijne zelfde. LEGO-games zijn altijd al de ideale co-op-games geweest en daarin zal deze variant niet anders zijn. Alleen is deze versie in mijn ogen nog veel schattiger dan Lord of the Rings, Harry Potter en Star Wars bij elkaar, want die kleine Iron Man of dat gewone Bruce Banner-figuurtjes dat overgaat tot de Hulk zijn werkelijk te aandoenlijk voor woorden. Behalve dat deze game om op te vreten is, zal er ook weer veel te verzamelen zijn. Uiteraard weer blokjes voor cheats, waaronder de geld-verdubbelaar waarmee je nog makkelijker True Hero wordt (wat je wordt bij een bepaald aantal opgeraapte muntstukjes, ook wel studs genoemd). Daarnaast zijn er zilveren blokjes, die voor zover ik het heb begrepen eigenlijk gewoon in de plaats komen van de gouden blokjes.

Net als de LEGO-games van de laatste tijd bevat LEGO Marvel Super Heroes een indrukwekkende hub en dat is ditmaal New York. Dr Doom heeft Silver Surfer gevangen genomen en het is aan jou om in vijftien levels te zorgen dat hij gered wordt. Je komt in de X-Mansion en Baxter Building en dat zijn maar enkele van de bekende Marvel-plekken die je uit de comics kent. Jij (maar ook je kinderen) zullen vooral plezier beleven aan de grote verscheidenheid aan personages. Sandman kan bijvoorbeeld in een zandkasteeltje veranderen en Mr. Fantastic kan dankzij zijn elastische lijf in diverse dingen veranderen zoals een handige knipschaar om je verder te helpen, maar ook een theepot die je dan weer nergens voor nodig hebt.Je proeft het waarschijnlijk al een beetje, LEGO Marvel Super Heroes bevat weer een hele lading grappige en typische LEGO-humor. We hebben tijdens de behind-closed-doors-sessie helaas niet echt kunnen genieten van veel cutscenes, maar het oog voor detail in de gameplay en de grappige effectjes die tijdens het spelen te zien waren, beloven ontzettend veel goeds.

Er is helaas voor de allerkleinste gamers geen Nederlandse variant van het spel, maar ik maak me daar weinig zorgen over. Ook als je geen taal hoort, dan kun je enorm lachen met de gele plastic mannetjes en vrouwtjes. Alleen al het feit dat Squirrel Girl als wapen heeft dat ze met schattige LEGO-eekhoorntjes gooit, is leuk om naar te kijken. Wat ook leuk is om naar te kijken, is dat je je eigen roze Hulk zou kunnen maken als je dat wilt. Net als in eerdere LEGO-games bevat dit spel weer een gedeelte waarin je bestaande poppetjes kunt customizen en dat betekent dus dat Hulk van zijn groene kleurtje kan worden ontdoen voor een roze variant. Ik kan niet wachten! En wat dacht je van Iron Man in allerlei andere kleuren, zoals hij ook in de laatste film te zien was? Je kunt het allemaal maken in LEGO Marvel Super Heroes. Wat ook leuk is, is dat het spel net als de films van Marvel, ook een post-credits bonus kent. Wat dit verder is wilde de TT Games-medewerker die de presentatie gaf niet zeggen, maar als ik zo de kwaliteit van de game zag, dan moet het iets heel leuks zijn.Ik kijk ontzettend uit naar LEGO Marvel Super Heroes, dat 15 november aanstaande (!) verschijnt op PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, PC en later volgen releases op Xbox One en PlayStation 4. Kortom, je kunt niet echt om de game heen… Gelukkig maar, want als je LEGO game-fan bent, dan is dit weer een must-have voor je gamecollectie. Misschien wat voorbarig om in een preview te zeggen, maar het ziet er heel goed uit voor alle superhelden en schurken in LEGO New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.