Mirjam en Diana duiken in de archieven en vertellen je over de game-juweeltjes van weleer. Iedere maand staat een ander jaar centraal. Deze maand duiken we in het jaar 1991.
Game naam: QuackshotGespeeld op: de Sega Mega DriveRelease jaar: 1991 (19 december)Uitgever: SegaDeveloper: SegaAantal verkocht: onbekendIn de platformer Quackshot speelt Donald Duck de hoofdrol. Hij moet op zoek naar schatten verspreidt over de hele wereld. Hij krijgt daarbij hulp van Willie Wortel en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. De neefjes vliegen je van level naar level. Hierbij lijkt het alsof je keuzevrijheid hebt, maar of je een level kan voltooien hangt af van het soort rubberen gootsteen ontstopper, die je bij je hebt. Willie Wortel voorziet je steeds van andere soorten. Eerst kun je alleen vijanden ermee uitschakelen, maar later blijven ze ook aan muren of vliegende voorwerpen plakken.


Ik heb deze game niet meer fysiek in huis, want mijn Sega heeft het een paar jaar geleden opgegeven. Ik speel dit spel nog wel regelmatig via een Sega emulator. De game is me bijgebleven, omdat het een Disney spel is en ik vond het gegeven met de ontstoppers wel origineel. Een aantal keer mag je door de stad zweven aan lijnen in het avondlicht. Dat vond ik altijd het leukste stuk van de hele game. Er komt een punt dat het leuk spelen omslaat in te veel handelingen en te veel vijanden tegelijk. Maar dat is kenmerkend voor een platformer, behendigheid is je belangrijkste vaardigheid. Toch raad ik iedereen aan deze game te spelen. Het is een leuke, vermakelijke game en zeker als je Disney en Donald Duck leuk vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.