Weet jij eigenlijk hoe gezond jij eet? Hier in huis proberen we er zoveel mogelijk op te letten, helaas wil het niet altijd lukken. Voor iPhone en iPad gebruikers is er nu een handige App, de Eetmeter die je hierbij kan helpen.


De App kan je dus ondersteunen met gezond eten. Je houd zelf een dagboek bij met wat je eet. Deze heb je dus altijd in de buurt middels je telefoon of tablet. Alles wat je eet zet je in de App en deze kijkt gelijk voor je of je niet teveel calorieën binnen krijgt.

Naast het controleren van de calorieën kijkt de App ook of je alles binnen krijgt uit de schijf van vijf. Dit is de schijf die gebruikt word om uitleg te geven over gezonde voeding. In de schijf van vijf staat afgebeeld welke productgroepen je dagelijks binnen zou moeten krijgen als melk en melkproducten, groente, fruit en aardappelen, vlees, vis, kaas, eieren en peulvruchten, graan en graanproducten. Eigenlijk word alles in de gaten gehouden.

De App is natuurlijk voor iedereen handig om te hebben, maar vooral voor de personen die op de lijn letten of gezond willen eten. De App houd namelijk niet alleen in de gaten wat je eet maar houd ook je BMI in de gaten.

De App is ontwikkeld door het voedingscentrum, het is dus een officiële App. Het is dus niet zo dat je onzin te horen krijgt, wat natuurlijk erg belangrijk is als het aankomt op voeding. Je hebt je bouwstoffen immers nodig.

Deze App is verkrijgbaar via iTunes voor de iPhone, iPad en iPod.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.