In Wolfenstein: The New Order speel je in een alternatieve wereld waar de nazi’s de Tweede Wereldoorlog wonnen. Natuurlijk laat jij je niet kennen en vecht je terug met super krachtige wapens en gadgets.

Tijdens Gamescom werden we in een ruimte gezet met allemaal pc’s en konden we 45 minuten lang een demo spelen van Wolfenstein. In eerste instantie niet een game waar ik voor zou kiezen maar het is een first person shooter en eigenlijk zit je dan bij mij gelijk wel goed. Ik zette de headset op en begon met spelen de game bevat vooral een erg goed verhaal waar je zelfs in de drie kwartier al helemaal in meegezogen werd. Zelfs in dat kleine stukje moesten er keuzes gemaakt worden die de rest van de game beïnvloeden maar ook keuzes waarvan je zelf een beetje misselijk wordt. En dit was nog maar in het begin van de game.

Wolfenstein ziet er erg goed uit en de cut scenes gaan makkelijk over in de gameplay en daar is ook niks mis mee. Hij schiet lekker weg en is zelfs op de makkelijkere moeilijkheids-graad nog best wel pittig. Dit betekend niet dat hij te moeilijk is maar wel dat je gedwongen wordt na te denken voordat je knallend een ruimte in rent. Ik ben erg benieuwd hoe de uiteindelijk game zal zijn, al krijg ik er nu al kriebels van als ik dat stukje opnieuw zou moeten spelen. Want wat een spanning en gevoel kreeg je van bepaalde scenes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.