Wargaming staat tijdens Gamescom bekend om het grote feest dat ze ieder jaar organizeren. Deze was ook dit jaar heel erg geslaagd maar ze doen meer dan feestjes houden. Zo is World of Warplanes in de open bèta gegaan en ook World of Tanks voor op de Xbox 360 is gestart met een open bèta.

De Laatste tijd is er een hoop veranderd in World of Warplanes, Wargaming luistert namelijk nauw naar de feedback die gegeven word door de fans. Het menu systeem matched met het systeem van World of Tanks, hierdoor kunnen mensen ook makkelijk schakelen tussen de verschillende games. Je zult weer met een stamboom systeem gaan werken waarmee je steeds je vliegtuig kan upgraden. Dit kun je doen door genoeg ervaringspunten te winnen waarmee je onderzoek kan doen en hierna moet je het gewenste artikel of item kopen met het ‘silver’ dat je ook wint door de game te spelen. Alle ervaringspunten en silver dat je verdient in World of Tanks is te gebruiken in World of Warplanes en anders om natuurlijk ook.

Net zo als bij de Tanks kun je ook weer met echt geld dingen kopen. Zo zullen er een aantal vliegtuigen te koop aangeboden worden die nooit in de echte oorlogen hebben mee gevlogen. Dit zijn niet de sterkste vliegtuigen en moeten ook eerst unlocked worden door de ervaringspunten maar dit kun je meer zien als collectables die je moet hebben als je van Warplanes houd. Met de launch zullen er meer dan 100 vliegtuigen beschikbaar zijn en tijdens de launch komen er ook Engelse vliegtuigen bij.

Een van de grote aankondigingen van Wargaming dit jaar was dat ze World of Tanks uit gingen brengen op de Xbox 360 als een Free to Play game. En dit was iets waar ik ontzettend blij van werd. Ik ben nu eenmaal beter met mijn controller dan met mijn muis en toetsenbord. Natuurlijk moesten er wat aanpassingen gemaakt worden voordat hij overgezet kon worden naar de Xbox 360, maar voor zover ik het nu heb kunnen zien is de sfeer lekker hetzelfde gebleven. Voor de Xbox versie is het wel belangrijk dat je Xbox Live hebt, heb je dit niet dan kun je het maar een aantal dagen spelen.

Ze proberen maandelijks nieuwe mappen en tanks uit te brengen. Als je een tank wilt uitbreiden zul je niet elk item apart aan hoeven te klikken dit zou met de controller namelijk wat langer in beslag nemen dan met de muis. Ze hebben er voor gekozen deze items in een aantal pakketten te bundelen. Ook kun je de tanks aanpassen naar jouw persoonlijke stijl. De camouflage voor op de tank is te huren voor een paar dagen of te kopen zodat je hem altijd kan gebruiken. Ook zullen de laadschermen tussendoor tips en tricks bevatten waardoor je nog beter kunt worden.

Nu zijn ze al een aardig eindje op weg bij Wargaming en staat er nog een groot spel in de wacht namelijk World of Warships. Alledrie de games zijn speelbaar vanaf het zelfde Wargaming account en dat maakt het allemaal zo speciaal. Iedereen kiest zijn eigen favoriet en als je een van de games even zat bent dan speel je gewoon even de andere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.