Alienware bereikte pasgeleden een mijlpunt op hun Facebook pagina door twee miljoen likes te verkrijgen. En zoiets vier je natuurlijk met taart.Vanwege omstandigheden zijn deze foto’s niet meer beschikbaar voor dit artikel. Excuses!

Wat heb je nodig om de taart te bakken:
– Taart mix
– Eieren
– Melk
– Mixer
– Taartbakblik

Als je in de winkel een taart mix koopt geld dat over het algemeen voor een 24cm taart. Om de taart te maken gebruik je de gebruiksaanwijzing op het pak voor de taart. Nadat je klaar bent met de taart maken en hem in de oven hebt gedaan begin je met het volgende gedeelte van de taart.

Dit heb je nodig voor het bekleden:
– Fondant
– Alienware logo afbeelding
– Crisco (of poedersuiker)
– Deegroller
– Botercrème
– Mes
– Matjes

In dit geval had ik de botercrème al klaargemaakt en ben ik begonnen met als eerste het fondant te kneden en rollen. Botercrème zorgt voor een smaak bij de taart en dat de fondant aan de taart blijft zitten. Ikzelf gebruik bijna altijd de botercrème van funcakes die te bestellen is via deleukstetaartenshop.nl. Ik heb twee verschillende botercrèmes gemaakt, eentje met de smaak van aardbeien en de andere met Mojito smaak.

Als je klaar bent met de botercrème te maken (volg hierbij weer de instructies op de achterkant) zet je die in de koelkast totdat je hem kan gebruiken. Gebruik fondant dat kneedbaar is en niet brokkelt, smeer je handen en deegroller in met Crisco om het wat fijner te maken. Sommige fondant soorten (in dit geval die van de Jumbo) zijn vaak erg plakkerig, gebruik bij deze dan poedersuiker om het wat steviger te maken.

Tegen de tijd dat je klaar bent met het fondant en de botercrème kan de taart uit de oven, laat deze eerst 10 minuten afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt. Snij de taart vervolgens met het mes in de vorm van het logo van Alienware. Als dit niet uit de losse hand lukt gebruik dan een vergrote afbeelding van het Alienware logo en leg deze boven op de taart snij dan met een mes langs het logo.

Snij vervolgens de taart midden door voor de botercrème (verticaal niet horizontaal). De eerste laag besmeer je met een lepel of mes botercrème. Voor de eerste laag heb ik Mojito gebruikt, smeer de botercrème gelijkwaardig en royaal over de taart. Plaats daarna het andere gedeelte van de taart er weer bovenop en besmeer dat met de andere botercrème. In mijn geval de aardbei. Besmeer ook de zijkanten zodat de fondant goed blijft zitten.

Zorg er voor dat de basislaag fondant groot genoeg is zodat het over de gehele taart heen valt. Snij alle stukken die op het plateau vallen ervan af en zorg ervoor dat je alle fondant goed glad strijkt over de taart heen. Duw met een mes de onderste delen een beetje onder de taart zodat het wat mooier staat. Zet de taart daarna aan de kant om met de tweede fondant laag aan de gang te gaan, ik heb hier voor de grijze fondant gekozen zodat de ogen van Alienware blauw waren. Snij het Alienware logo uit het fondant en haal ook de ogen eruit. Om te zorgen dat de fondant goed blijft zitten kun je eetbare lijm gebruik of gewoon water. Plaats de tweede fondant laag boven op de eerste.

Het enige wat daarna nog overblijft is alles netjes afwerken, zorg dat de randjes glad worden en dat alles gelijk zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.