Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time-management spel Weather Lord.Weather Lord is een vrolijk en zeer bijzonder spel waarbij jij Moeder Natuur een handje moet gaan helpen. Er zijn verschillende boerderijen die jouw hulp nodig hebben, want zonder verschillende weersomstandigheden groeien er geen gewassen. Gelukkig is er een weerman die je de beginselen van het weer leert en hoe je het optimaal kunt gebruiken. Het eerste level bestaat uit twee maïsboerderijen waarvan je maïs moet oogsten. Dit kan je alleen doen als het maïs volledig gegroeid is en hiervoor zal je slim om moeten gaan met het weer. Je hebt de mogelijkheid om ‘weer’ te kopen met geld dat je verdiend voor gewassen. In het begin raadt de weerman je aan om met het geld dat je in het begin krijgt een wolk te kopen. Links boven in beeld zijn de weersomstandigheden te koop. In het begin zal dit bestaan uit een wolk, een regenwolk en een zon. Nadat je twee wolken hebt gekocht leer je deze combineren door de twee wolken boven op elkaar te slepen. Dit zorgt voor een regenwolk.

De weerman legt uit dat er boerderijen zijn die vragen om een regenwolk. Om de boeren te helpen met het verbouwen van hun gewassen kan je de regenwolk op één van de boerderijen slepen. De regenwolk zorgt er nu voor dat de boerderij genoeg water krijgt. Wanneer de regenwolk klaar is met het regenen op de boerderij verschijnt er bij de boerderij de vraag om zonlicht. De regenwolk verdwijnt niet maar zal wegdrijven over het land. Wanneer je de regenwolk nodig hebt kan je die opnieuw gebruiken door de wolk weer te slepen. De weerman raadt je aan om een zon te kopen en deze zon te gebruiken op de boerderij. De zon zorgt ervoor dat de gewassen gaan groeien nu ze genoeg water hebben gehad. Na een korte tijd is de zon klaar en kan de maïs geoogst worden. Door op de maïs te klikken wordt deze verkocht en dit geld kan gebruikt worden om meer weersomstandigheden te kopen. De boerderij is weer terug bij af en kan weer een regenwolk gebruiken om opnieuw te beginnen met de gewassen.

In eerste instantie lijkt dit een rustig spel, maar het tempo gaat zeer snel omhoog wanneer er verschillende gewassen bij komen. Kort nadat je hebt geleerd om maïs te verkopen wordt de mogelijkheid tot een wijnplantage. De wijnplantage vraagt om een nieuwe soorten weersomstandigheden die je leert gebruiken, namelijk zonnig én bewolkt. Wanneer je een zon op een wolkje sleept krijg je een combinatie van de twee. In latere levels krijg je ook te maken met kapotte straten, zonne-energie, windmolens, sinaasappelboerderijen, fabrieken en nog veel meer! Iedere boerderij en ieder gebouw vraagt om nieuwe weersomstandigheden en vaardigheden die de weerman jou gaat leren. Om een level af te ronden zal je de doelen boven in beeld moeten voltooien. Dit kan verschillen van het upgraden van een gebouw tot het droogleggen van moerassen. Speel met het weer, verdien geld door te oogsten en win energie uit zonnecellen en windmolens. Ben jij de heerser over het weer en de held voor de boeren of gaan de orkanen bij jou een eigen kant op? Ontdek jouw beheersing over het weer in Weather Lord!

Conclusie:Weather Lord is een zeer bijzonder spel waarbij je verschillende weersomstandigheden leert beheersen. Zorg goed voor de boerderijen door het weer te gebruiken en oogst de gewassen. Upgrade de gebouwen door geld en energie te gebruiken. Weather Lord is niet alleen een uniek spel maar ook erg kleurrijk. Met veel uitdaging en steeds minder tijd is het een vlot spel en niet altijd even gemakkelijk! Kan jij het aan om Moeder Natuur een handje te helpen en boerderijen succesvol te maken? Ontdek het in Weather Lord!Weather Lord is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time-management spelletjes kun je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.