Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie spel The Promised Land.In The Promised Land ga jij met jouw schip, kapitein en bemanning op avontuur naar de Bron van het Eeuwige Geluk. Na een lange zware reis komt iedereen aan op het land van bestemming. Het schip is verwoest en het is aan jou om een succesvolle kolonie te stichten. Je krijgt hulp van een adviseur die je helpt met het ontdekken van het land. Je eerste taak zal bestaan uit voedsel zoeken voor je kolonisten. Je kiest een kolonist uit en sleep je ze naar een voedselbron, zoals een bessenstruik of een boom met vruchten. De kolonist zal vervolgens het voedsel gaan verzamelen en naar het stadhuis brengen. In het stadhuis zullen alle producten opgeslagen worden en van hieruit kunnen je kolonisten de producten ophalen voor gebruik. Nu voedsel geen dringend probleem meer is zal er hout verzameld moeten worden voor het bouwen. Terwijl een van je kolonisten hout aan het hakken is komt er een overlevende van een schipbreuk het bos uit. Hij wil graag een kolonist worden maar er zijn niet genoeg slaapplaatsen. Je adviseur wijst je naar het paneel waar alle gebouwen staan die je kunt bouwen en geeft je de taak om een huis voor de man te bouwen. Voor het bouwen zijn kolonisten nodig en hoe meer kolonisten je mee laat helpen met het bouwen van het huis, hoe sneller het gebouwd zal worden.

Het succes voor jouw kolonie bestaat uit het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het opdoen van kennis. In het begin wordt je nog begeleid door je adviseur maar uiteindelijk zal jij in je eentje je kolonie moeten leiden. Je kolonie is van zijn producten afhankelijk en het is belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan schenkt. Vele producten zijn nodig bij het bouwen van gebouwen of het uitvoeren van taken. Wanneer er nieuwe kennis opgedaan wordt is de kans groot dat je jouw kolonie uit kan breiden naar een nieuw gebied. Hiervoor zal de bestaande barrière eerst verwijderd moeten worden. Wat je in het nieuwe gebied vind blijft onbekend totdat je de barrière verwijderd hebt. Er is een kans dat je nieuwe producten vind in het gebied, schatten die achter gelaten zijn door piraten of meer kolonisten. Bij ieder nieuw product of nieuwe kennis zijn er nieuwe gebouwen beschikbaar. Wanneer je een ijzermijn hebt hersteld in zijn oude glorie is de volgende stap het bouwen van een smederij om voorwerpen van ijzer te kunnen maken. Met deze voorwerpen zijn weer meer mogelijkheden beschikbaar. Al gauw zal je een put nodig zijn om water te halen voor het verbouwen van voedsel of een visserij om vis te kunnen vangen. Met de vele gebouwen kan een echt grote kolonie worden opgebouwd!

Met de vele nieuwe producten kunnen oude gebouwen hersteld worden, gebieden ontdekt worden of nieuwe technologieën beschikbaar worden. Met de productie van de eerste ijzeren spijkers is er een mogelijkheid de oude kapotte boot te herstellen. De boot zal het mogelijk maken om handel te drijven met andere landen. Het land zelf heeft ook veel geheimen die zich niet snel prijsgeven en waar goed onderzoek naar gedaan moet worden. En als dat alles nog niet genoeg is moet je tussendoor ook je kolonisten in de gaten houden! De kolonisten moeten eten, hebben behoefte aan contact met anderen en hun gezondheid is natuurlijk zeer belangrijk. Om de veelzijdige taken af te ronden zal je al je strategisch vermogen nodig hebben, en sommige taken staan onder tijdsdruk en geven hierdoor een extra uitdaging! Er zijn zeven bijzondere voorwerpen te vinden op het land die je kunnen helpen en er zijn vele prestaties te ontgrendelen. Kan jij jouw kolonie tot een succes maken en met gelukkige en gezonde kolonisten het hele land en zijn mysteries verkennen? Ontdek het in The Promised Land!

Conclusie:The Promised Land is een strategisch spel waarbij jij een succesvolle kolonie op moet bouwen op een vreemd land. De kolonisten hebben voedsel en onderdak nodig en hebben jouw leiding nodig. Ontdek samen met de kolonisten vele producten en voorwerpen en gebruik ze voor nieuwe gebouwen, het ontdekken van nieuwe gebieden of mysteries. Met behulp van nieuwe technologie zijn nieuwe producten mogelijk, zoals ijzeren spijkers gemaakt van ijzererts. Kennis zal je verder helpen met het ontdekken van het land en de vele verborgen geheimen. Lukt het jou om de boot te herstellen, handel te drijven met andere landen en tegelijkertijd je kolonie te laten groeien met gelukkige kolonisten? The Promised Land is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €4,99 zelf kopen. Ook voor meer strategie spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.