Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie spel Mega World Smash.Mega World Smash begint met het kiezen van het personage die jij wilt spelen. Je hebt de keuze uit 2 personages, want de andere 2 zijn nog niet vrijgespeeld. Bij de personages zijn hun specialisme te zien en vaardigheden die ze hebben. De vaardigheden geven je een voordeel tijdens het spel en zijn te upgraden. Na de keuze van je personage begint het spel bij het eerste level. Je zit in een soort voertuig wat naar links en recht kan bewegen. Het voertuig heeft een bal die je over het level kan schieten. De bal zal allerlei voorwerpen raken en op zijn tijd terug stuiteren naar je voertuig. Wanneer de bal in de buurt is kan je de bal het level weer in stuiteren. Wanneer een voorwerp is geraakt is er een mogelijkheid dat er wapens of bonussen uitkomen. De wapens en bonussen bewegen richting je voertuig en door het naar links of rechts te bewegen kan je het wapen of de bonus opvangen en hierdoor gebruiken.

Mega World Smash is een bijzonder spel waarin alle levels uit een vierkant platform bestaat waar je naar links of rechts kunt bewegen. De voorwerpen in een level zijn allemaal in 3D en hierdoor is de afstand tussen jouw voertuig en het voorwerp goed te zien. Het feit dat alles in 3D is gemaakt is erg prettig omdat de bal die je afvuurt beter te richten is en het gemakkelijker is om in te schatten wanneer je de bal weg moet schieten of kaatsen en in welke richting. Hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker het wordt, want voorwerpen beginnen te bewegen en je hebt de mogelijkheid dat je meerdere ballen krijgt die je in het level moet houden. Wanneer een bal van het level raakt omdat het langs je voertuig van de rand valt, gaat er een leven van je af en krijg je een nieuwe bal. Dit kan net zolang tot je levens op zijn en je opnieuw het level moet proberen. In veel voorwerpen zitten gele sterren die je kunt opvangen met je voertuig. Deze sterren zijn te gebruiken om nieuwe vaardigheden en upgrades voor je vaardigheden te kopen, dit kun je tussen de levels door doen. De sterren zitten niet altijd in voorwerpen in het level, maar kunnen ook op zichzelf in het level staan of bewegen. Dit maakt het lastiger om ze te raken met je bal en geeft hierdoor een goede uitdaging.

Er zijn 4 vaardigheidscategorieën waaruit je kunt kiezen: aanval, bescherming, balcontrole en je persoonlijke vaardigheid. De opties die je kunt kopen bij aanval zorgen ervoor dat je meer en sterkere bonussen hebt om de voorwerpen kapot te maken. De bescherming vaardigheden zorgen ervoor dat je bal niet van de rand kan vallen of dat je een magneet kan gebruiken om de bal op te vangen. De balcontrole wordt gebruikt om meer controle te krijgen over de bewegingen die de bal maakt en deze meer te kunnen sturen en de persoonlijke vaardigheid is de vaardigheid die je personage zelf bezit. Als je verstandige keuzes maakt wat betreft het kopen en upgraden van vaardigheden kan je hier slim gebruik van maken tijdens het spelen van levels. Zo kan het zijn dat je een vergrote kans hebt op het krijgen van machinegeweren uit voorwerpen. De machinegeweren worden dan op je voertuig gezet en kun je gebruiken om voorwerpen mee kapot te schieten om het level sneller af te krijgen. De bal rolt gewoon door dus je moet wel multitasken als je ondertussen je wapens en vaardigheden aan het gebruiken bent! Ben jij strategisch en snel genoeg om alle levels succesvol te voltooien? Ontdek het in Mega World Smash!

Conclusie:Mega World Smash is een snel spel waar je strategie en reflexen voor nodig hebt om alle levels te voltooien. De levels zijn in 3D gemaakt zodat je een goed beeld krijgt van de afstanden en waar jouw bal zich bevind tussen de voorwerpen. Kies je vaardigheden en upgrades strategisch om ze optimaal te kunnen gebruiken tijdens het volgende level. Ben jij snel genoeg om je bal in het spel te houden en op sommige momenten zelfs meerdere? Kies tussen 4 personages met ieder een eigen specialiteit en gebruik je verstand om een level zo goed mogelijk op te lossen. Kan jij je bal in het spel houden terwijl je het met een magneet de juiste kant op leid en met een machinegeweer probeert andere voorwerpen kapot te schieten? Heb jij genoeg reflexen en ben jij snel genoeg om ondertussen ook nog alle bonussen en sterren op te pakken? Ontdek het allemaal in dit snelle strategische spel Mega World Smash!Mega World Smash is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer strategie spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.