Als je een sci-fi-film kijkt over buitenaardse wezens, dan zijn dit meestal zeer ontwikkelde aliens die allerlei technische snufjes gebruiken om zich te vervoeren of hun zin te krijgen. Niet in de game An Alien With A Magnet!Didi schreef in haar rubriek Indie-Didi al een interessant en leuk stuk over de Nederlandse heren die deze game hebben gemaakt. Nu is het de dag van release en mogen we de review online zetten. Ik heb me de afgelopen weken heel goed vermaakt met het buitenaardse mannetje en vooral met de interessante gameplay die is gecreëerd door ontwikkelaar Rejected.Zelf noemen ze het een ‘AAPARP’, oftewel een actie/arcade/puzzel/avontuur/roterende platformer en dat is wel zo ongeveer waar. In dit spel bestuur je de alien die in zijn ufootje rondom planeten vliegt. Letterlijk rondom, want hij wordt door zijn magneet naar de kern van de planeet getrokken, waardoor hij steeds om de ruimte-objecten heen blijft cirkelen.

Het is dus geen platformer in die zin dat je zelf bepaalt hoe je mannetje loopt. Ook zie je de game van bovenaf, dus geen sidescrolling, geen wandelen van links naar rechts of wat dan ook. In dit spel gaat het vooral om loslaten. Je hebt je hand namelijk op het scherm, en als je loslaat, dan wordt de magneet uitgezet waardoor het ruimteschip loskomt van zijn baan.Omdat hij steeds rondjes is gevlogen, wordt hij natuurlijk op een bepaalde manier de losse ruimte ingeslingerd en het is aan jou om in te schatten hoe je hem het beste kunt loslaten zodat hij precies naar de volgende planeet doorvliegt, waar hij dan weer rondjes omheen gaat.

Het spel ziet er erg mooi uit. Er zijn mooie planeten gecreëerd en de alien is een grappig figuurtje. Is hij schattig? Ik weet het niet. De alien uit An Alien With A Magnet is een beetje een vreemde vogel en sadistisch als ik blijkbaar ben, vond ik het vooral amusant om te kijken hoe angstig hij eruit ziet als hij ergens heen dreigt te gaan om te crashen. Overigens gaat dat crashen in eerste instantie minder makkelijk dan later, want in het begin word je nog geholpen door een rij kussens die schijnbaar in de ruimte rondzweven. Later verdwijnen die en worden planeten steeds lastiger geplaatst ten opzichte van elkaar.Behalve die bijzondere gameplay en die coole graphics, heeft dit spel dus een hele fijne opbouw. Er worden steeds meer elementen toegevoegd of juist weggelaten, om het spel tot een steeds grotere uitdaging te maken. Ik heb daar erg van genoten, want het spel lijkt in eerste instantie wat simplistisch, maar Rejected heeft er vanalles aan gedaan om het spel interessanter en interessanter te maken, waardoor doorspelen erg aantrekkelijk is.

Mocht je een verzamelaar zijn, dan is deze game ook wat voor je, want zo te merken heeft die diamanten planeet die enkele jaren geleden is ontdekt, wat losgelaten. Er zweven allemaal edelstenen in de ruimte en jij moet die, terwijl je dus van planeet naar planeet tracht te komen, meepakken. Verwacht trouwens niet dat die magneet een constante factor is, want ook daarmee wordt in de game gerommeld. Spannend toch?An Alien With A Magnet verdient een hoog cijfer. Niet alleen omdat het een vermakelijke game is, maar omdat je wel 45 levels krijgt voor maar 99 cent. Je vraagt je bijna af: “hoe kunnen ze het ervan maken?” maar gelukkig neemt het spel je, ondanks dat het een iOS-game is, vrij snel in beslag. Verslavingsfactor 10 dus. Pas dus op als je je iPad een keertje onbeheerd achterlaat, want het kan zomaar zijn dat je kind of je oma ermee vandoor gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.