Geen enkele grote gamestudio is gekomen waar die is, zonder dat ze klein begonnen zijn. Wat als een groep vrienden onder elkaar is begonnen, zit nu veelal op een eigen kantoor met de eerste projecten achter de rug. De Indie-Didi-reeks zal regelmatig de schijnwerpers richten op deze jonge talenten en toekomstige leiders van de game-industrie.

Als klein team moet je vaak nog een naam voor jezelf maken en is het maar de vraag of er meteen grote investeerders om je heen staan met zakken vol geld. Sommige van deze kleine teams hebben al wat centjes achter zich zitten en anderen leven van ’work-for-hire’-klusjes om hun eigen games te bekostigen. Grote kans dat de ontwikkelaars die in deze rubriek langskomen later uitgroeien tot de Bungie’s, Rockstar’s en Bethesda’s van vandaag de dag. En jij kan straks trots zeggen dat je ze al kende toen ze net waren begonnen!

Vandaag staat Rejected Games in de schijnwerpers. Een klein bedrijfje gevestigd in Nederland en opgericht door Lukas Hoenderdos. Lukas verdiept zich al jaren in codes en heeft al wat ervaring op kunnen doen bij een grote studio, voordat hij besloot er zelf eentje op te richten. Omdat we een game nou eenmaal niet kunnen spelen met alleen de code, is Ricardo de Zoete erbij gehaald. De twee heren kenden elkaar al van de eerdere studio waar Ricardo stage liep. Ricardo zorgt voor alle leuke grafische elementen in het spel, noem het de ‘look and feel’ of het gezicht van de game.

Samen gaan ze 1 augustus hun eerste gezamenlijke game op de markt brengen genaamd An Alien with a Magnet. De game is een zogeheten Single-Touch game. Dit houdt in dat hij met één vinger te besturen is en in dit geval bestuur je -hoe raad je het- een alien met een magneet. Elk level bestaat uit verschillende planeten in het universum en je moet de alien naar zijn eigen planeet toe brengen. De alien cirkelt rondjes om de planeten doordat hij een magneet vast heeft en zo aangetrokken wordt tot de meeste planeten. In dit spelletje draait alles om snelheid; letterlijk en figuurlijk. De leuke kleurtjes maken de game vriendelijk voor elke gebruiker. Daarnaast is er grafisch gezien, genoeg interessants te bekijken voor het oog.

Binnenkort zullen we uitgebreid ingaan op deze game, maar zet 1 augustus alvast in je agenda want dan kun je vliegensvlug naar de app store om voor 0,99 cent deze game aan te schaffen.http://www.an-alien-with-a-magnet.com

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.