Vinden kinderen alle games leuk? Het is altijd lastig voor gamejournalisten om zich hierin te verplaatsen. Als een game slecht is, maar Dora of Bob de Bouwer staat erop, dan kunnen kinderen hem alsnog leuk vinden. Hoe beoordeel je zoiets?
Bij Female-Gamers buigen we ons, vaker dan andere gamesites, over kindergames. Waar Laura’s Passie elders een scheldwoord is, vinden wij het altijd weer grappig om zo’n super casual game onder handen te nemen. Maar je moet het dan ook bekijken vanuit kinderogen. En vinden die alles leuk?Nu hebben wij het geluk dat we aardig wat moeders hebben binnen onze redactie, dus die kunnen heel wat op hun kinders ‘uittesten’ (dit klinkt Frankenstein-achtiger dan het is). Maar voor die paar die dat niet hebben, waaronder ikzelf, is het soms best lastig om een kindergame te reviewen.Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen, als een game leuk is: dit vinden ook kinderen tof. Toch komt het heel vaak voor dat ik met games te maken heb die ikzelf afschuwelijk vind. Het is dan tricky om in te kunnen zien wat kinderen er leuk aan kunnen vinden.Vroeger dacht ik dat wel te weten, maar nu twijfel ik steeds vaker. Komt dat omdat ik ouder word? Of komt dat juist omdat ik nu meer met kinderen omga? Als ik soms bij de neefjes van mijn vriend ben en we hebben ze net een geweldige doos LEGO gegeven die we zelf het liefst zouden houden, dan spelen ze er soms vijf minuten mee en dan zijn ze ineens gefascineerd door een pollepel, om maar iets geks te noemen. Soms hebben ze een half uur plezier met een pollepel door hem puur op dingen te rossen. Waar ik als tante dan weer slecht tegen kan, helemaal omdat er gewoon met die geweldige LEGO gespeeld moet worden natuurlijk. De gedachtegang van een kind is zo vaak zo moeilijk te begrijpen, dat ik het soms bijna onmogelijk vind om een game die ik niet cool vind toch tof te ‘zien’, omdat kids dat schijnbaar ook vermakelijk vinden.Gelukkig vind ik kinderlijke games vaak alsnog heel erg tof, en loop ik niet dagelijks tegen dit probleem aan, maar zo eens in de zoveel tijd, krabbel ik me toch even op mijn achterhoofd. Gaan ze helemaal voor Dora? Gaan ze helemaal voor repetetieve gameplay, ondanks dat het saai is en een game er superlelijk uitziet? Waarschijnlijk is dit wikken en wegen wat menig gamejournalist meemaakt, maar zijn er manieren om ermee om te gaan? Heb jij tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.