Ooit begon het met Skipbo een kaartspel wat je als gezelschapsspel kon spelen. Zo leerde ik Uno kennen. De App bestaat al een geruime tijd maar nu heeft Gameloft een social game gemaakt van Uno. Deze week in de App Check Uno & Friends.


Deze game van Uno werkt hetzelfde als zijn voorgangers. Ken je het kaartspel pesten nog? Je moet je kaarten wegspelen en je probeert het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Dat is ook de bedoeling van Uno maar in plaats van met traditionele kaarten speel je met Uno kaarten waarop cijfers staan, of een soort van joker kaart waar je + 2 kaarten mee moet pakken, de kleur kunt veranderen en in plaats van met de klok mee tegen de klok in terug moet spelen. Het leuke en soms ook het vervelende aan Uno is dat een game best wel een tijdje kan duren.
In Uno & Friends speel je de game niet tegen de computer zoals je gewend bent van de vorige App. Je speelt de game tegen andere mensen die online zijn. Je word met een aantal mensen bij elkaar gezet. Het is wel zo dat je muntjes moet inleveren elke keer dat je speelt.
Uno & Friends mag dan wel een gratis game zijn maar als je muntjes op zijn, dan zijn ze op. Je kunt wel nieuwe verdienen zodat je de game wel kunt blijven spelen, maar wil je extraatjes aanschaffen om het je tegenstanders moeilijker te maken dan moet je er wel investeren.
Naast dat je tegen random spelers kunt spelen, kun je ook met je vrienden spelen die de App op hun telefoon hebben staan. Ze moeten wel online zijn want je speelt dan ook echt “live” tegen elkaar. Wellicht de nieuwe manier van gezelschapsspelen tijdens een verjaardag? Gezellig met zijn alle Uno spelen via je mobiel. Nah, mij lijkt het niet zo heel gezellig maar voor zo op een doordeweekse avond lijkt het me nog wel leuk om tegen bekenden te spelen.
Zorg bij Uno wel dat je tegen je verlies kunt! Het is namelijk een game waarbij je totaal geen controle hebt over wie er gaat winnen. Koppel je game aan Facebook om te zien welke vrienden de game spelen. De game is nog niet zo populair als 4 plaatjes 1 woord of Candy Crush Saga maar wie weet komt dat nog. Wil je de App downloaden voor de Android klik dan hier. Voor de iPad, ipod en iPhone klik je hier.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.