Microsoft is gezwicht onder het kritiek van de fans en pers. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Gisteren werd door Don Mattrick bekend gemaakt dat het DRM en altijd online systeem worden aangepast.
Don Mattrick, Microsoft:

”Sinds het onthullen van onze plannen voor de Xbox One hebben mijn team en ik jullie reacties gehoord, jullie commentaar gelezen en geluisterd naar jullie feedback. Ik wil jullie vandaag bedanken voor de hulp bij het vormgeven van de toekomst van de Xbox One.”
”Jullie hebben ons verteld hoe dol jullie zijn op de flexibiliteit die je vandaag heb met games op schijfjes. De mogelijkheid om deze games naar eigen inzicht uit te lenen, delen en verkopen, vinden jullie ontzettend belangrijk. Ook vinden jullie het belangrijk om de vrijheid te hebben om onbeperkt en overal ter wereld offline te spelen. Vandaag kan ik de volgende veranderingen voor de Xbox One aankondigen.”

Wat is er precies aangepast? Hieronder de lijst:

  • No more always online requirement
  • The console no longer has to check in every 24 hours
  • All game discs will work on Xbox One as they do on Xbox 360
  • An Internet connection is only required when initially setting up the console
  • All downloaded games will function the same when online or offline
  • No additional restrictions on trading games or loaning discs
  • Region locks have been dropped

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.