Xbox One wordt over de hele wereld gelaunched en wanneer? Later dit jaar. Hopelijk geldt dat ook voor ons hongerige Europeanen. Op de E3 zullen we meer horen. En natuurlijk een kleine naschok met een trailer van Call of Duty: Ghosts.Het uur is heel hard gegaan, want dit is alweer het laatste verslagje. Het blijkt dat alle DLC voor de nieuwe Call of Duty: Ghosts als eerste uitkomt op de Xbox One. Eric Hirshberg van Activision stapt op het podium en laat een filmpje zien van Infinity Ward, de ontwikkelaar van de nieuwe Call of Duty.De serie gaat een nieuwe generatie in. We zien een leger man met een Duitse herdershond, we zien een negroïde leger man die er indrukwekkend uitziet.Stephen Gaghan van Traffic schrijft aan het verhaal mee, dus dat moet geweldig zijn. Het verhaal begint met een enorm event wat is gebeurd, en Amerika moet weer opkrabbelen. Je team bestaat uit allerlei mensen uit de US Special Forces en je gebruikt allerlei technieken. De hond heb je bij je om explosieven op te speuren en hij is je allerbeste vriend. Hopelijk wordt die dus nooit doodgeschoten in de game!We zien veel van de computers van Infinity Ward, met veel gezichten en beweging in ontwikkeling. Je kunt heel smooth over muurtjes rennen, en er is interactieve rook, AI met visjes die weg zwemmen als je bij ze in de buurt komt. Want dat zien we niet vaak in games, maar dat is natuurlijk wel wat vissen doen natuurlijk en daardoor lijkt die game aanzienlijk meer realistisch. En je bent dus blijkbaar ook aan het duiken in Call of Duty Ghosts.Er is zelfs een sneak preview weggegeven van de multiplayer. Dynamische mappen met grote aardschokken en tsunami’s. Bovendien kun je je personage aanpassen van zijn helm tot zijn pak. Het zijn slechts twee nieuwe innovaties die naar deze next-gen multiplayer komen, zo zegt de man in het filmpje. Het wordt een personagegedreven en emotioneel meeslepende Call of Duty, zo belooft Hirshberg. Er wordt ook een filmpje getoond met daarin een vergelijking met oude hoofden en nieuwe hoofden. Je kunt bijna in de ogen van de mannetjes kijken. De hond ziet er aanzienlijk vriendelijker uit, al vind ik hem wel wat grote oren hebben voor een Duitse Herder. De armen van de personages, die je toch het meest ziet in Call of Duty, die zijn heel mooi om te zien. Het lijkt wel echt, omdat er echt haartjes zitten, sneeën met bloed en zelfs vuil onder de nagels. Jungle-omgeving ziet er ook geweldig uit, met zonlicht dat door de bomen schijnt. Helaas hebben ze daar niet veel van laten zien, maar het ziet er tiptop uit en zelfs Call of Duty-haters zullen hiervan echt wel zin krijgen in Ghosts. Er wordt ook gameplay getoond, het is nog niet voorbij. Wereldpremiere van de game. “Its been ten years, you start to forget the things you should remember. You cant stop remembering the things you should forget.” Zegt een voice-over. “we have always had the power. Not anymore. What we have, is eachoter. We’re ghosts, fighting for something that cant be killed. Soldiers stand together against their enemies but ghosts haunt them.”Ondertussen zien we beelden van soldaten, op allerlei plekken, nacht, dag, in de jugnle, op gebouwen aan een touw zoals in Mission Impossible-films, helikopters, en ja steeds weer die hond. We zien een tsunami door een stad walsen, we zien een jeep rijden, een ijskoude omgeving. En dan verschijnt in beeld: “we are all we’ve got.”En zo was het dames, het einde van de reveal van Xbox One.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.