Het is een feit, we hebben straks een nieuwe Xbox en hij heet Xbox One. Wij brengen je op de hoogte van de Xbox Reveal in ons verslag, en dit is deel 1; Xbox Live.

De nieuwe Xbox zou een all-in one systeem moeten zijn: simpel, direct en compleet. Hoe compleet hij precies is, dat zullen we nog even moeten bekijken, maar de doos, de controller en de nieuwe Kinect zien er gelikt uit. Glanzend zwart, afgewisseld met mat zwart en een controller die nagenoeg hetzelfde is gebleven qua indeling als de controller die we gewend zijn.

Yusuf Mehdi betrad het podium om meer te vertellen over Xbox Live. Xbox One herkent je stem als je roept: Xbox On, dus je bent meteen ingelogd als jezelf. Hij onthoudt wat je als laatste doet en je kunt in het menu, dat best lijkt op het huidige live-menu, precies zien welke film je ook weer aan het kijken was, game je aan het spelen was enzovoorts. En er is trending, zoals op twitter, zodat je kunt zien wat er allemaal populair is aan games, tv, film en muziek.Roep: Watch tv ‘ dan kun je televisie kijken. ‘Go to music’, ‘go to game’, wat je ook roept; hij onthoudt steeds wat je doet en schakelt razendsnel over, alsof je gewoon zapt op je televisie. Snapmode is er tot slot ook nog, daarmee kun je meerdere programma’s naast elkaar laten draaien. Denk aan Skype in Snapmode, waarmee je lekker samen met iemand aan de andere kant van de wereld een film kunt kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.