Donderdag mocht ik weer aanwezig zijn op een gezellig launch feestje. Dit keer iets kleinschaliger dan dat we gewend zijn maar dat maakte het zeker niet minder gezellig. Er werd namelijk een game gelanceerd van Nederlandse bodem genaamd Reus.

Soms zijn we zo gefocust op de triple-A titels dat we de kleine games die in eigen land gemaakt worden nog wel eens willen vergeten. Zo werd er door Abbey Games gewerkt aan een god game. In de game Reus is het namelijk de bedoeling om door middel van vier reuzen een wereld te creëren. Elke reus heeft zijn eigen element en kracht waarmee hij dingen kan maken. Zo kun je bijvoorbeeld water en land creëren, maar ook voedsel zoals besjes en kippen. Ga jij de wereld zo mooi maken dat de mensheid in vrede leeft of zorgen verschillende factoren voor chaos in jou Utopia?

Reus speel je in een tijdslimiet en binnen het tijdsbestek kun je zelf bepalen hoe jou wereld er uit moet komen te zien. Er moet behoorlijk strategisch nagedacht worden over de keuzes die je maakt. Elke keuze beïnvloed de wereld en hiermee ook de beschaving. Wil je graag eeuwen verder spelen met je spel dan kun je er ook voor kiezen om vrij te spelen en één wereld te creëren.Naast wat het spel inhoud en hoe je het moet spelen ziet de game er gewoon onwijs leuk uit. Het zijn vrolijke kleurtjes en lieve cartoon-achtige reuzen.

Op de launch party kreeg ik de tijd om de game te spelen. Nu heb ik er even naar gekeken je hebt namelijk zeker 20 minuten nodig om het spel goed te snappen. Ik besloot dan ook maar om de game even te laten voor wat het is en hem zelf thuis aan te schaffen. Je kunt Reus namelijk gewoon via Steam kopen voor 9,99. Koop je hem deze week krijg je ook nog eens 10% korting. Al koop je hem om af en toe tussen door te spelen omdat je Candy Crush levens op zijn hij is het geld meer dan waard. En daarmee steun je ook nog eens een stelletje good looking Nederlandse game developers die nu alweer staan te popelen om een nieuwe game te gaan maken.

Het feest kon pas echt beginnen zodra de countdown bij 00:00:00 kwam, vanaf dat moment zou hij op Steam moeten staan. Natuurlijk liep dat iets vertraging op maar iedereen was door het dolle heen. Als kers op de taart kwamen er kleine Reus gebakjes die heerlijk smaakten. Net voordat ik weg ging werd er nog even gemeld dat Reus die avond al in de top 10 Steam downloads stond.Normaal zeg ik ren naar de winkel en koop die game. Ook dit zal ik makkelijk voor je maken. Klik hier en koop die game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.