Je hebt mensen die houden van koeien en sparen alles wat los en vast zit van deze gevlekte beesten. Of een gameverzamelaar die alle consoles die er zijn spaart. Of je bent net als Leonie, dol op Japan!
Leonie neemt ons mee naar de wondere wereld van Japan, maar dan lekker nerdy! Voor we het diepe in gegooid worden is het wel even zo leuk om te lezen wat ze er doet en wat ze met Japan heeft.

Leonie op de foto, in een jurk gekocht in Harajuku – Tokio

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar Japan, dat moest ook wel want ik ben al sinds mijn 16e dol op de Japanse popcultuur. Het begon ooit allemaal met een Japanse film die een mooie soundtrack had, Casshern. Hierna kon anime natuurlijk niet achterwegen blijven dus op aanraden van een vriendin heb ik toen Spirited Away gezien en vanaf die dag is mijn leven drastisch veranderd.

Daarna heb ik veel meer films van Ghibli en anime series gezien. Nu zijn we bijna tien jaar verder en kijk ik niet zo veel anime meer, maar sinds ik Japanse popmuziek ben gaan luisteren, wil ik niets anders meer. In Jpop is wel veel verschil en ik luister graag naar Namie Amuro, die overigens erg beroemd is in Japan.

Dus toen ik vorig jaar eindelijk al mijn moed (en geld) had verzameld ben ik alleen een maand naar Japan gegaan. Ik heb daar gereisd, veel contacten gelegd met Japanners maar ook gezongen. Aangezien ik singer/songwriter (en zangdocent) ben komt het vast niet als een verassing als ik je zeg dat het nu mijn droom is om in Japan te gaan optreden. Dus toen ik een eigen nummer (in het Japans) had gezongen voor vijftig Japanners was een deel van die droom uitgekomen! Benieuwd wat en hoe ik zing? http://www.leoniepeerboom.nl/music.Nu zit ik in het laatste jaar van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en hier studeer ik uiteraard muziek. We mogen zelf ons afstudeer uitvoering bedenken, dus ik wist het meteen, ik wil optreden in Japan! Dus voor de reis heb ik dat allemaal geregeld en op 18 april heb ik een half uur opgetreden in een Live House in Tokio!

Met deze mensen heb ik opgetreden in het Live House (behalve mijn vriend, die staat achter me)

Maar genoeg over mij, ik wil jullie graag vertellen over de meer nerdy dingen die ik heb gedaan of gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.