Vandaag starten we met onze 30 dagen video game challenge met algemene vragen over gamen. De eerste vraag is Very first video game. We geven er met een aantal redactieleden antwoord op en zijn ook benieuwd naar jullie reacties.

Patricia: Was het nu op de Nintendo of toch op de PC bij mijn buurmeisjes. Maar volgens mij was het toch Commander Keen op de PC. Ik vond het zo leuk, alleen mijn buurmeisjes speelden bijna niet op de PC, dus was het soms lastig om het spel te spelen. We hadden zelf nog geen computer thuis.

Heather: Voordat we thuis een computer hadden speelde ik elk jaar op Ameland, in Nes in de gamehal op verschillende gamekasten. Mijn favoriete games waren toen Tekken (1994) en Baywatch pinball. Toen wij thuis een computer kregen was mijn eerste game daarop Pong via DOS.


Svenja: Mijn allereerste spelletje wat ik speelde was een game op de NES. Ik weet niet helemaal zeker of dit The legend of Zelda is geweest of Duck hunt. Wel weet ik dat mijn zussen en ik Duck hunt nog jaren hebben gespeeld.

Laura: Waarschijnlijk was dat een van de eerste Mario’s. Ik ben gezegend met een broer die 6 jaar ouder is dan ik, dus hij kocht de NES en ik mocht er heel af en toe op spelen. Hoewel mijn broer en ik natuurlijk veel ruzie hebben gehad over het wiens ‘beurt’ het was, ben ik blij mijn eerste stapjes in Super Mario Bros. samen met mijn broer te hebben gezet.

Saskia: Ik heb twee games die ik me herinner uit mijn jeugd. Commander Keen en Jill in the Jungle. Wat me het meeste is bij gebleven is dat als je G-O-D tegelijk in drukte je kon vals spelen. Dan sprong je pogo stick niet, dan vloog je.

Didi: De eerste video game die ik speelde was waarschijnlijk een van de delen van Putt Putt of Freddi Fish. Dit waren leuke point and click games voor kinderen met een educatief tintje en vaak erg leuke liedje. Zo vinden mijn zusje en ik het nog steeds leuk om regelmatig het Putt Putt redt de Zoo nummer te zingen. Nadat we wat ouder waren speelde ik nog wel wat andere games op de PC maar toen werd langzaam ook de NES wel interessant. Samen met het hele gezin Mario of Zelda spelen. Jammer dat onze woonkamer niet wit was anders hadden ze ons gebruikt voor één van hun commercials.

Sandra: Het allereerste spelletje wat ik ooit het gespeeld was Skunny. Dat gaat over een eekhoorn die op allerlei snelle manieren door verschillende levels reist en je moet zoveel mogelijk muntjes verzamelen. Ik kan me ervan herinneren dat er een level was met mijnkarretjes en dat ik de muziek altijd geweldig vond. Ik heb het zelfs nog steeds hier op cd, maar helaas wil mijn laptop het niet draaien. Het eerst volgende spel wat ik leerde kennen was Crash Bandicoot op de Playstation, dat speelde ik altijd bij mijn buurjongen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.