Ik hou persoonlijk erg van prullaria als armbandjes, ringen en oorbellen. Hoewel ik eigenlijk nooit armbanden en ringen draag zijn ze gewoon al leuk om te hebben, helemaal als ze in gamestijl zijn!
Nu kun je niet in elke sieradenwinkel gamegerelateerde sieraden vinden… En soms vind je ze wel, maar niet het thema die je eigenlijk wilt. Gelukkig heb je zoiets genaamd “Do it yourself”. Wat heb je nodig:

We gebruiken in deze DIY MINI strijkkralen. Grote strijkkralen werken niet, deze zijn niet buigzaam genoeg om armbandjes mee te maken. Mini strijkkralen hebben een omtrek van zo’ n twee millimeter en zijn zo’n 3 millimeter hoog. Ook gebruik je vier speciale mini strijkkralen bordjes die je aan elkaar klikt in de lengte.

Je begint met het aanzetten van je strijkijzer zodat deze kan opwarmen, geen stoom en op de hoogste stand. Gezien de mini strijkkralen zo klein zijn, raad ik je aan een pincet te gebruiken om ze te hanteren. Anders wordt het echt een rotwerk omdat je steeds met je vingers je al gelegde kralen weer van het bord stoot. Ook is het makkelijker om de goede kleuren te pakken, tenzij je ze op kleur gesorteerd hebt.

Je begint met het leggen van je patroon. Je kunt met een meetlint je pols meten, maar als je de lengte van 2.5 mini strijkkralen bordjes (zie foto) aanhoudt, passen de armbandjes vaak wel.

Wanneer je je patroon neergelegd hebt, kun je er bakpapier of strijkpapier overheen leggen en er met het strijkijzer overheen. Om ze goed buigzaam te krijgen mag je er zeker wel ongeveer 2 a 3 minuten overheen gaan. Wel oppassen dat je niet de witte puntjes van je strijkkralen bordjes laat smelten. Daarna kun je kijken of de kraaltjes goed loslaten waarna je de achterkant doet. Probeer voorzichtig uit of de bandjes goed buigen. Als je ziet dat er scheuren ontstaan moet je nog even langer met het strijkijzer erover. Je kunt je bandje eventueel om een glas, of zoals ik deed, een waxinelichthouder buigen om de vorm er een beetje in te krijgen.

Je zult merken dat mini strijkkralen enorm buigzaam zijn en dit na het afkoelen ook blijven. Vandaar dat ze perfect zijn voor armbandjes. Als ze een beetje afgekoeld zijn kun je er een oorbel of armband haakje door een van de uiteindes doen. Vaak is er nog wel een gaatje te zien waar je doorheen kunt prikken. Als je een andere sluiting hebt kun je die ook gebruiken.

Maak de sluiting aan de andere kant vast en je armband is klaar! Er zijn verschillende ontwerpen te vinden op het internet zoals op de Deviant art pagina van Uenkii.

Header photo:Uenkii

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.