Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het puzzel spel Governor of Poker.De naam zegt het eigenlijk al: Governor of Poker gaat over het beroemde kaartspel Poker. In dit spel kom je in aanraking met dit populaire spel en kan je je eens flink uitleven met virtueel geld. Governor of Poker begint in het plaatsje San Saba, waar je je eerste toernooien zult spelen. Het hele spel is in country western stijl, en je begint met je eigen kleine huisje en 300 dollar. Dit klinkt als een boel, maar niets is minder waar, en wanneer het om gokken gaat ben je je geld al gauw kwijt. Het spel geeft je de keuze om als beginner te spelen, waarbij ze de waardes van de kaarten uitleggen en de combinaties die je kunt maken. Je kunt ook kiezen voor uitdagend, wanneer je het spel al kent en gevorderd als je vind dat je echt heel goed bent. Het grote verschil tussen deze moeilijkheden zijn vooral de computers waar je tegen speelt. Deze mensen aan de tafel zullen een stuk uitdagender met hun inzet omgaan als je op een moeilijker niveau speelt. Eenmaal in het stadje heeft een man voor de saloon een uitroepteken boven zijn hoofd, wat betekend dat hier een toernooi plaats zal vinden. Als je op het uitroepteken klikt krijg je een kleine uitleg wat dit voor toernooi is en hoeveel het inkoop bedrag is. Het inkoopbedrag zal in het begin rond de 100 dollar liggen, en houdt in dat jij voor 100 dollar aan Pokerchips krijgt die je kunt gebruiken om te gokken tijdens het toernooi.

Eenmaal binnen de saloon kom je aan een tafel te zitten met nog 7 andere personen die gespeeld worden door computers. Als je voor beginner hebt gekozen zal je eerst een uitleg krijgen over het spel, daarna begint het delen van de kaarten. Ieder persoon krijgt twee kaarten en jouw kaarten zullen zichtbaar zijn. De kaarten van de andere spelers zijn niet te zien, en de eerste ronde begint. Na een beetje kennismaken met het spel als je beginner bent, wordt het iets moeilijker. Iedere keer wordt de inzet iets meer. De bedoeling van dit toernooi is om als hoogste te eindigen. Geldbedragen zijn pas te winnen als jij derde, tweede of eerste bent van de tafel. Dit wordt bepaald aan het aantal Pokerchips die jij hebt en of dat meer is als de anderen. Om met winst uit het toernooi te komen kan je twee keuzes maken: de tafel verlaten zodra jij een plaats hebt die betaald wordt, of je kunt proberen eerste te worden en alle spelers blut te spelen. De manier om de andere spelers blut te krijgen is door goede kaarten te krijgen en te combineren met de kaarten die op tafel komen, of om een bekend trucje te spelen genaamd bluffen. Het mooie aan dit spel is dat de computers reageren op een bluf, en als zij geld verliezen en zien dat het een bluf was, kan de stoom ze letterlijk uit de oren komen! Als je dit ziet is dit vaak een goed teken, omdat ze geïrriteerd zijn en je dit in je voordeel kan gebruiken.

Heb je wat geld verdient bij de standaard toernooien? Dan kan je een van de huizen in het stadje opkopen voor een bedrag. Met de sleutels van dit gekochte huis kan je een cash toernooi extra interessant maken, want bij een cash toernooi kan je namelijk ook je huis inzetten! Ben je absoluut zeker van je kaarten? Zet je huis in en misschien gaat een andere speler mee en zet ook een sleutel in. Heb je alle huizen van het dorpje in je bezit? Dan kan je door naar het volgende stadje om daar de pokertafels onveilig te maken! Op deze manier kan je vele soorten toernooien spelen en een boel verdienen. Tijdens een pokerspel zijn er bij sommige situaties beloningen te verdienen. Deze beloningen verschillen, maar het is een extra uitdaging om ze allemaal te verzamelen! De eerste beloningen zullen gegeven worden voor het verslaan van een andere speler met betere kaarten, maar er zijn ook beloningen als je eerste wordt van een toernooi of als je iemand zelf weet uit te schakelen. Dit spel is door zijn moeilijkheidsniveaus geschikt voor allerlei spelers, of je nou beginner bent of de beste pokerspeler van de buurt, dit spel blijft een uitdaging!

Conclusie:Governor of Poker is een spel waarbij je poker speelt tegen computers, en niet bang hoeft te zijn om een paar honderd euro of zelfs een huis in te zetten. Het spel is voor zowel beginner als gevorderd geschikt en met de vele toernooien is dit een uitgebreid spel. Bij ieder toernooi zijn er vele beloningen vrij te spelen en als je genoeg winst hebt gemaakt om het hele stadje op te kopen, is het tijd om de volgende stad onveilig te maken! Heb jij het in je om de andere spelers blut te spelen? Ben jij een eerlijke gokker of bluf jij je rijk? Ontdek het in Governor of Poker!Governor of Poker is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer puzzel spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.