Het is weer vrijdag de week is voorbij. Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday. Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Arizona Rose and the Pirates’ Riddles.Arizona Rose is gevraagd om wat bijzondere exotische antiquiteiten te halen voor een rijke klant, en ze zal met iets bijzonders terug moeten komen om haar reputatie hoog te houden. Ze gaat op weg naar Guatemala, waar ze in een klein antiekwinkeltje begint. Hier zal je het eerste zoek en vind gedeelte vinden. Het is een iets ander soort zoek en vind als ik gewend ben, aangezien je hier op zoek bent naar een paar voorwerpen en een kaart. Deze kaart zal je eerste aanwijzing worden, maar dan moet je het wel eerst ontcijferen. Al snel merk ik dat het ontcijferen van deze kaart bestaat uit het oplossen van puzzels die ik ken als ‘Japanse puzzels’. Deze puzzels bestaan uit een raster met cijfers aan de bovenkant en aan de linkerkant. De cijfers staan voor een hoeveelheid blokjes die op een rij horen, en het cijfer daarna staat daar los van. Dus als je in de eerste rij links de cijfers 3, 2 ziet staan, betekend dat dat er eerst 3 vakjes aaneengesloten zijn en verderop in de rij nog 2 vakjes zijn. Op deze manier zal je de puzzels op moeten lossen. Het klikt moeilijk als je deze puzzels nog nooit eerder hebt gedaan, maar gelukkig houdt dit spel daar rekening mee. Het begint gemakkelijk met puzzels van 5 x 5 vakjes inclusief de nodige uitleg en hints.

Na een aantal puzzels opgelost te hebben wordt de kaart zichtbaar. Het is een grote kaart met veel locaties die aangegeven staan. Arizona Rose wil naar de volgende locatie op de kaart om daar te zoeken naar interessante antiquiteiten, want een kaart die zo goed gecodeerd is, die kan toch niet nep zijn? Op de volgende locatie vind ik een stuk omgeving waar ik op zoek moet naar voorwerpen die mij kunnen helpen in de zoektocht. Onderin beeld zijn silhouetten van voorwerpen te zien die ik moet zoeken. Naast de paar voorwerpen is er ook een schatkaart te vinden, waarvan ik de 5 stukken in de omgeving moeten zien. Na alle voorwerpen te hebben gevonden, ziet Arizona Rose een kistje liggen, die op een vreemde manier op slot zit. Daar zijn je puzzelkunsten voor nodig om het kistje open te krijgen! Je krijgt een aantal blokken onderin beeld die verschillende vormen hebben, en op het kistje is ruimte voor alle blokken, maar ze moeten wel perfect in elkaar gelegd worden! Na een beetje puzzelen is het kistje los, en zit er een leeg leren buideltje in. Het buideltje geeft je extra hulp bij de volgende puzzels door een aantal vakken op te lossen. Wanneer je dus vast lopen bij een reeks getallen en niet weten welke vakjes moeten blijven, kun je de kracht van het buideltje gebruiken.

Bij iedere locatie zijn meerdere puzzels die opgelost moeten worden en bij een nieuwe locatie zullen voorwerpen gevonden moeten worden. Als je alle voorwerpen hebt komt er een kistje te voorschijn met een compleet andere puzzel dan de puzzels die je telkens moet oplossen, en zal je manier van denken dus weer moeten veranderen om deze kist te openen. In iedere kist zit een voorwerp wat je kan helpen bij alle puzzels door vakjes te openen, soms willekeurig, en soms een aantal bij elkaar. Dat lijkt in het begin niet nodig, want de puzzels van 5 x 5 vakjes is gemakkelijk opgelost, maar al gauw heb je te maken met puzzels van 15 x 15 vakjes en dit wordt steeds moeilijker! Er zijn natuurlijk ook hints die je kunt gebruiken, maar daar zijn er maar een paar van. Bovendien mag je niet meer dan een paar fouten maken. Al met al is dit spel niet een zoek en vind spel wat we normaal zien bij de Casual Friday, maar dit is een erg leuke afwisseling voor de puzzelaars onder ons! Met de vele locaties die op de schatkaart te vinden zijn en wel meer dan 200 puzzels ben je met dit spel nog wel eventjes zoet!

Conclusie:Arizona Rose and the Pirates’ Riddles is een volledig Nederlandstalig zoek en vind spel met vooral veel puzzelelementen. Na opgeroepen te zijn om wat bijzondere antiquiteiten te vinden zal je een bijzondere reis naar afgelegen locaties bezoeken op zoek naar echte piratenschatten. Maar zoals men weet, schatten laten zich niet gemakkelijk vinden! Er zal veel gepuzzeld moeten worden om kisten te openen en delen van schatkaarten te ontcijferen. Hoewel de puzzels steeds moeilijker worden, zijn er hints en uitleg beschikbaar. Dit spel is dus geschikt voor de hele familie. Vind jij alle voorwerpen en kan je de kaarten ontcijferen? Is er blinkend goud te zien in de toekomst van onze avonturier Arizona Rose? Ontdek het in Arizona Rose and the Pirates’ Riddles!Arizona Rose and the Pirates’ Riddles is op Denda Games een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €6,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.