Hoe begin ik aan een remake van drie games die ik nog nooit gespeeld heb? Dat was de eerste vraag die ik mezelf stelde toen ik begon aan de review van de Hitman HD Trilogie. Ga ik de game beoordelen als nieuwe game of als remake.Laat ik maar gewoon beginnen met de eerste Hitman. Het ironisch aan deze zin is dat de eerste Hitman dus Hitman 2, Silent Assassin (2002) heet, gevolgd door Contracts (2004) en Blood Money (2006).

Hitman 2, Silent Assassin

Opvallend is dat ik de game niet eerst moet installeren, ik kan gelijk gaan beginnen. Wil ik dit spelen op Normal, Expert of Professional? Nou doe maar normaal, want ik heb nog nooit Hitman gespeeld. Ik heb alleen ooit, lang geleden, de film gezien.

De opening cinematic is wel gelijk al heel vet. Je kunt goed zien dat dit een HD game is. Ik zit in een soort van klooster en ik heb mijn huurmoordenaarschap opgegeven. Oké totdat de priester ontvoerd wordt en daar begint mijn eerste missie. Ik kan even oefenen met schieten door op meloenen te schieten, maar dan begint het echte gevaar eigenlijk gelijk. Wat me wel opvalt, is dat ondanks dat alles er vrij scherp uitziet, de patronen en levendigheid van het spel er nog oud uit zien. Het gras is geen gras, het water is niet echt water. Herkenbaar ouder. Ik moet me wel aan afspraken houden, dus tijdens het red de priester verhaal moet ik ook opdrachten doen voor de agency in ruil voor informatie. Ik moet gelijk mijn eigen wapens kiezen, wat ik wel even eng vind, wat als ik helemaal verkeerd kies? Tijdens een missie heb je maar een beperkt aantal saves, dit om te voorkomen dat je iedere stap opslaat en terug kunt naar een beter moment drie seconden geleden.

Het valt me tot nu toe flink tegen, hoe val ik niet op in de omgeving, moet ik mensen wel of niet afmaken… ingewikkeld hoor. En dan ben je op missie, ruim op tijd op de meeting, dan failed hij nog. Je moet per se het gebouw in, waarom dat de missie zo opstellen dat hij altijd faalt. Ook kun je niet springen, de moet per se om de muur heen lopen. Dan kun je nog zo’n goed idee hebben, als het spel het niet wilt, dan wilt hij het niet. Wel goed mikken hoor, anders ben je echt hartstikke dood!! Level St Petersberg is een ramp. Sta je daar, rond rennende generaals en zie dan maar de goede te vinden. De kale niet roker… Dus wat heb ik gedaan, gewoon alle generaals knock out met een anesthesie en dan kijken wie er niet rook. Ja ja, een echte verslaafde rookt bewusteloos ook door. Deze anesthesie heb je gewoon als wapen bij. Deze Hitman heeft twintig levels. Mijn Mening: Voor een HD remake ziet de game er toch nog wel oud uit. Dat is het eerste wat me opvalt. Zover ik online kan vinden zijn er wel kleine dingen anders in deze game dan in de originele. Soms heb ik online hulp gezocht en dan zie ik toch wel verschillen. Of ik doe ze gewoon echt anders, dat zou ook kunnen. Dat vind ik moeilijk te beoordelen omdat ik de originele game van jaren terug niet heb gespeeld. Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 7 /10Levensduur: 8 /10 Graphics: 7/10Originaliteit: 7 /10Totaal volgens reviewer: 7,2


Hitman, Contracts HD

Ook deze hoef ik niet te installeren, wat ik vreemd blijf vinden voor een PlayStation game. Na een best wel dikke intro kan mijn nieuwe avontuur beginnen. Level 1 is gelijk zonder uitleg. Oké, je zit in het gekkenhuis en kom daar maar eens uit. Ik heb hier ik weet niet hoe lang over gedaan. Wat doe ik überhaupt in een gekkenhuis?

Niet alle controles zijn het zelfde als het andere Hitman deel dat ik gespeeld heb en uitleg krijg ik niet. Ik zou niet aanraden Hitman te beginnen zonder voorgaande delen te spelen. Je hebt al gauw geen idee waar het over gaat.

Ik merk wel dat ik te agressief speel. Teveel kills en te weinig de sneeky route weten te vinden. Wie denkt er nu aan om een wapen in een kip te stoppen. Ja, Google helpt. Wel zijn de texturen en patronen in deze game beter dan de vorige. Ook heb ik veel meer bloed in dit deel. Vooral in missie twee waar je rond loopt op een feestje in een slacherij-achtige omgeving. Deze Hitman heeft twaalf levels.Mijn Mening:Hitman, Contracts HD ziet er zeker beter uit als de vorige. Wel krijg je veel minder uitleg en moet je het maar op de gok doen. Zeker omdat ik niet in de reeks zit heb ik af en toe geen idee wat ik doe en hoe ik het beter kan doen. *note to self, probeer eens de allereerste Hitman te vinden.*Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 7 /10Levensduur: 8 /10 Graphics: 8/10Originaliteit: 7 /10Totaal volgens reviewer: 7,4


Hitman, Blood Money HD

Op naar mijn derde en laatste Hitman. Deze heeft voor het eerst de optie ‘rookie’, lekker makkelijk dus. Deze heeft in plaats van zeven saves oneindig veel saves en dit is voor mij de eerste keer dat ik meer uitleg krijg over hoe dit spel nu eigenlijk werkt. Ik krijg nog een tutorial ook, dat is ook voor het eerst.

Heerlijk level die tutorial: ‘snipe the 3 guards outside’. Ja leuk, er is er één dood en er zijn geen anderen. En dan sta je daar, je mag niet verder omdat het de tutorial is en er zijn geen andere bewakers. Ik kan geen save terug want ik heb hem gesaved toen ik de gangsters had vermoord. Dus word het weer al opnieuw beginnen.

Wel wordt deze game veel beter uitgelegd. De letters zijn groter, de graphics zijn beter en ik krijg veel meer uitleg over de mogelijkheden. Waarom heb ik deze niet eerder gespeeld? Oh ja, omdat het de derde is in de rij. Deze Hitman heeft twaalf levels, dertien inclusief de eerste tutorial. Mijn Mening:Hitman, Blood Money HD is de beste van alle drie de Hitman games. Deze werd duidelijker uitgelegd, de letters waren groter en aangepast aan het HD. Ook zag deze er het beste uit van de drie games. Je kunt meer klimmen en klauteren dan in eerdere games en zelfs als je iemand neerschiet die niet dood hoefde zit je niet gelijk helemaal in de problemen. Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 8 /10Levensduur: 8 /10 Graphics: 8/10Originaliteit: 7 /10Totaal volgens reviewer: 7,6


Eind conclusie Hitman HD Trilogie:Ik blijf het een uitdaging vinden om niet op te vallen. Ik schiet te vaak mensen neer en vind het moeilijk om niet op te vallen, vandaar dat deze game voor mij echt een hoger levensduur heeft gekregen. Je kunt een level zo vaak spelen als je wilt en je kunt andere dingen blijven proberen. Wel baal ik heel erg van de vertraagde dood van agent 47. Die slowmotion duurt zo vreselijk lang dat je nog iemand kan neer schieten terwijl je al dood bent. Dat irriteerde me echt mateloos. Je kunt heel lang blijven spelen. Doe je alles perfect en gedekt of ga je als een wilde te keer en is het agressie level op zijn hoogst. Er zijn veel opties en soms zie je zelfs opties die je niet hebt. Dan wil je via een bepaald gebouw en deze heeft dan geen deur. Gemiddeld volgens de reviewer: 7,4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.