Zaterdag 2 maart was het dan zover, om 12 uur konden mijn vriend en ik naar binnen bij de Gamekings Showcase, waar ik voor jullie een aantal vette titels kon checken.Eenmaal binnen was het al aardig druk met pers en VIP´s die ook om 12 uur naar binnen mochten. Buiten stond er een kleine rij met mensen die nog een uurtje moesten wachten. Het eerste wat mij opviel was het ontbreken van een garderobe, wel waren er kluisjes waar je eventueel belangrijke spullen in kon leggen. Voordat we ergens aan de slag gingen besloten we eerst even rond te kijken waar alles stond en wat je overal kon doen.

MSI was aanwezig met drie desktops en drie notebooks waar je verschillende games op kon spelen. Van 12:00 tot 1:00 kon je er terecht voor een potje Shootmania. Om de zoveel tijd konden aanwezigen weer een uurtje Shootmania spelen. Daarna werd het omgewisseld naar andere games zoals Dead Space 3, Crysis 3 en Far Cry 3. Elke desktop of notebook had zijn eigen game waar je op kon spelen.

ShootmaniaIk heb een klein poosje staan kijken bij Shootmania, alle desktops en notebooks waren al in beslag genomen. Het blijkt dat heel veel mensen een grote fan zijn van Shootmania maar heel eerlijk gezegd weet ik niet precies waarom. De jongen naar wie ik aan het kijken was kwam vrijwel niemand tegen en was bezig met zichzelf in de lucht te lanceren zodra hij wel iemand tegenkwam was hij ook zo dood. Misschien dat ik daarom nog steeds niet helemaal weet waarom iedereen zo fan is van Shootmania.

Dead Space 3Zelf ben ik aan de slag gegaan met Dead Space 3, omdat toevallig de stoel leeg was. Ik zat pas in het intro-stukje waar je toevallig ergens over heen moest springen. Nou, wil het toevallig zijn dat ik een Xbox speler ben en dus geen flauw idee had hoe je nou moest springen. Logischer wijze drukte ik op spatie maar dat werkte niet. Via de opties dacht ik te hebben gevonden, dat je de alt moest gebruiken, maar ook die liet me niet springen. Uiteindelijk heb ik maar mijn trots ingeslikt en het nagevraagd en tot mijn grote vreugde wisten ook zij het niet. Na alle knopjes te hebben gehad was ik er nog steeds niet achter totdat een van de medewerkers opperde dat het misschien Shift zou zijn, en voilà het was shift. Ik denk dat ik dus zeker vijftien minuten op een stukje bezig ben geweest omdat ik niet wist hoe je nou moest springen.

Gears of War: JudgementWat was ik een gelukkig meisje toen ik zag dat je de multiplayer van Gears of War: Judgement kon spelen. Gears of War is een van de vele redenen dat ik een Xbox heb aangeschaft en dat ik van shooters houd. Tien mensen kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen in een Free for All match. Na een beetje te hebben gekeken naar hoe andere het deden wilde ik het zelf ook graag uitproberen en ben ik in de rij gaan staan. Hier en daar hoorde ik andere mensen al zeggen dat ook zij een grote fan van Gears of War waren en alle delen al hadden gespeeld. Stiekem stond ik al klaar om ergens als laatste te eindigen.

Eenmaal plaats genomen kreeg je de optie om je character uit te kiezen. Zelf besloot ik als Sam te gaan spelen een personage waar ik sinds Gears of War 3 fan van ben. De host, hier de mensen die bij de stand stonden konden kiezen tussen twee mappen waaronder Libary. Ik moet toegeven dat de tweede naam mij even ontglipt is. Mijn eerste match speelde ik op Libary en ik werd eerste, het was geen wedstrijd maar ik moet zeggen dat ik wel zeer trots op mezelf was want niet alleen had ik negen andere jongens even laten zien hoe het nou echt moest ook had ik mijn vriend ingemaakt, iets wat toch zelden voorkomt. En wat ben ik vaak terug gegaan naar de Gears of War: Judgement stand in de hoop misschien ook wat andere meiden te zien die net zoals mij helemaal weg zijn van Gears of War, jammer genoeg heb ik die niet zien spelen.

Elk potje dat ik speelde belande ik in de top 3 waarna de jongeman die bij de stand zei dat de heren zich moesten schamen omdat ik als meisje steeds in de top 3 terecht kwam. In mijn ogen hoeven die heren zich niet te schamen omdat ze waarschijnlijk niet zoals mij een Gears of War gek zijn en het kan gebeuren dat er iemand beter is. In dit geval was het een meisje maar dat moet niet zoveel uitmaken.

Nintendo Langs de stand van Gears of War stond de stand van Nintendo. Je kon er op de Nintendo 3DS spelen en op de Nintendo Wii U. Monster Hunter 3 Ultimate was speelbaar op de Wii U en Lego City Undercover waar ik niet de kans voor kreeg om die zelf ook uit te proberen. Monster Hunter 3 Ultimate daarentegen heb ik wel een klein stukje gespeeld maar niet lang genoeg om er nou echt een mening over te kunnen geven. Het was tot mijn verassing vrij druk bij de Nintendo stand en ik heb daardoor ook de Nintendo 3DS games over het hoofd gezien.

Injustice: Gods Among UsOok Injustice: Gods Among Us was speelbaar je kreeg beschikking tot een aantal helden of schurken waarna je met elkaar kon vechten. Zelf heb ik het niet gespeeld maar wel een poosje staan kijken naar heren die besloten hadden dat zij best wel zes potjes achter elkaar konden spelen al stonden er mensen te wachten. Wat ik ervan heb gezien was dat het voor mij als iemand die niet zozeer van vechtspelletjes houd ook wel interessant kan zijn. Dit is omdat ik wel een fan ben van de helden en schurken die je kan spelen. Ook was het leuk om te zien dat je in veel gevallen ook de arena tot je beschikking hebt, en hoe de karakters die jij speelt daarop inspelen. Zo kan er bijvoorbeeld een auto staan die jij als Batman kan laten ontploffen of als Superman hem kan oppakken en dan richting je tegenstander te gooien.

FIFA13Naast Injustice: Gods Among Us was FIFA 13 speelbaar op de Playstation 3. Aangezien ik zelf geen FIFA fan ben heb ik het spel zelf niet uitgeprobeerd. Eigenlijk tot mijn verbazing vond ik het niet zo heel erg druk bij de stand. Ik weet namelijk dat veel van mijn vrienden eigenlijk allemaal FIFA spelen en had ik dus verwacht dat het ook daar wel druk zou zijn. Alle PlayStations waren wel in gebruik maar ik heb niet echt lange wachtrijen zoals bijvoorbeeld Tomb Raider gezien.

Tomb RaiderTomb Raider was ook speelbaar op de Xbox 360. Ook hier stonden weer veel wachtrijen en besloten sommige mensen dat ook zij best een uurtje konden gaan spelen. Uiteindelijk zag ik ergens de kans om Tomb Raider uit te proberen en dat heb ik dan ook gedaan. In plaats van op het begin te beginnen ben ik verder gegaan waar de jongens voor mij waren gestopt, pas later zag ik dat iedereen om mij heen zelf weer bij het begin startte in plaats van verder te gaan waar iemand anders was gebleven. Alles in Tomb Raider voelt natuurlijk aan, de controles zijn niet moeilijk en na een beetje proberen heb je ze zo onder de knie. Ik begon ergens met dat Lara Croft moest ontsnappen via een smalle ondergrondse soort van tunnelstelsel. Via een kort filmpje zie ik hoe iemand haar vastgrijpt waarna ik met LS op en neer moet bewegen om mezelf los te maken.

Dan valt er een rotsblok omlaag om die te ontwijken moest ik op Y klikken, het koste me een poging om te zien wanneer ik nou precies op Y moest klikken maar zodra je dat is gelukt is het ook makkelijker om dat in het vervolg te doen. Uiteindelijk ontsnap je uit het tunnelstelsel en ben je weer boven de grond. Wat ik zelf heel mooi vind zijn de vele filmpjes die er natuurlijk doorheen lopen en de actie filmpjes waar je dus iets ziet maar zelf met je controller ook iets moet doen om het te overleven.

Remember MeOp het podium werden verschillende demo´s gegeven en kregen mensen ook de kans om vaak iets te vragen aan de medewerkers van een bepaalde game. Als eerste kwam de demo van Remember Me. Ik had totaal geen idee wat ik ervan moest verwachten maar na de demo te hebben gezien vond ik het wel interessant worden. Wat ik wel wat minder vond is dus dat je iemands herinneringen kan afmaken en die zelf kan veranderen. Dit is een soort van puzzel maar het kwam wat langdradig op mij over. De medewerkers zelf waren er heel enthousiast over en het was mooi om te zien hoe zij over hun eigen spel aan het praten waren.

Resident Evil: RevelationsZij werden opgevolgd door de demo van Resident Evil: Revelations. Er werd gelijk gezegd dat we rekening moesten houden met het feit dat Resident Evil: Revelations nog niet klaar was en nog in de productie was. Hierdoor kregen we bijvoorbeeld te maken met lange laadschermen en dergelijke. Jammer genoeg gebeurde het dus dat op een bepaald punt het spel niet meer verder kon laden en bleef vast hangen en ik heb respect voor de meneer die er stond want hij bleef wel met het publiek bezig. Na eindelijk het te hebben opgelost en voorbij dat laadpunt te zijn gekomen was er nog maar heel weinig tijd over en moest hij snel stukjes rushen om ons wel het een en het ander te laten zien. Maar wat ziet Resident Evil: Revelations er goed uit en kan ik niet wachten om het zelf te kunnen gaan spelen.

Bioshock InfiniteVoor de pauze was het de buurt van Bioshock Infinite en ze kwamen nog een keer met een deel twee. Zij hadden niet een speelbare demo maar gaven heel veel uitleg over hoe Elizabeth tot stand was gekomen en over hoe zij reageert op de wereld om haar heen. Ook dat zij echt behulpzaam kan zijn in vele situaties maar geen vervelend computer gestuurde personage is die je alleen maar in de weg loopt. In gevecht situaties geeft zij bijvoorbeeld wapens aan. Ze hebben echt heel veel informatie gegeven en heel veel vragen beantwoord die het publiek ze kon stellen.

GamekingsDe heren van Gamekings zelf gingen aan de slag met een demo van God of War: Ascension. In verband met het in de wachtrij staan van Tomb raider is de demo van Sniper Ghost Warrior 2 mij helemaal ontgaan. Maar ik was er wel weer blij met de demo van Splinter Cell Blacklist. Ook hier was het geen speelbare demo maar kregen we een filmpje te zien waarna het publiek ook vragen konden stellen die netjes beantwoord werden. De bedoeling van Splinter Cell Blacklist is dat het meer terug gegaan is naar de roots, naar de originele Splinter Cell. Daarom ben ik zelf ook zeer benieuwd naar de game.

Watch DogsAls een soort van toetje kregen we ook een video van Watch Dogs te zien. Ik ben zeer benieuwd naar hoe die game gaat worden. Je speelt in feite in een open wereld waar je niet zomaar een missie hebt die je moet doen maar waar je mensen in de gaten kan houden en dan eventueel iemand kan redden. ook kan je iemands bankgegevens hacken om dan vervolgens naar een pinautomaat te lopen en geld te gaan pinnen met diens gegevens. Tussendoor werden er ook wat goodies weggeven en al heb ik geprobeerd om wat mee te krijgen maar als klein meisje tussen vrij grote jongens en meiden viel ik een beetje in het niets en heb ik dus ook niks kunnen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.