Wat te doen nu het zonnetje nog niet warm genoeg is en je noodgedwongen toch binnen zit, dat is wat ik me laatst af vroeg. En aangezien ik nieuw servies had gekocht moesten mijn oude borden er aan geloven. Ik ben ze gewoon gaan beschilderen.
Het lastigste vind ik altijd wat ga ik tekenen. Of ik nu iets moet bedenken om op papier te tekenen of om op ander materiaal te zetten het blijft lastig. Nu ben ik een grote fan van een aantal manga reeksen en toen kreeg ik het briljante idee ( al zeg ik het zelf ) om een afbeelding uit een manga boek op mijn servies te schilderen. In dit geval op een bord.

Het belangrijkste om mee te beginnen zijn de materialen. Gebruik zoveel mogelijk egaal servies als je een beginnende schilder bent. Zo maak je het jezelf gemakkelijk door niet over al te veel hobbels heen te moeten schilderen. Daarnaast zorg je voor porselein verf, deze verf is bij de meeste hobby winkels verkrijgbaar die van mij kwam in een pakje met 5 kleuren en heb ik gekocht bij de Pipoos. Zorg ervoor dat je verf hebt die je moet afbakken want dit houd het best, je wilt namelijk niet dat je tijdens de afwas je hele tekening eraf poetst.Als je dan toch in de hobby winkel staat neem dan gelijk een setje kleine kwastjes mee voor het priegel werk. Of je moet allemaal grote vlakken gaan schilderen.

Ik heb mijn tekening eerst in potlood gemaakt op het bord. Zorg ervoor dat je na het tekenen met potlood niet met een doek of je handen eroverheen gaat, want door de gladde oppervlakte van het bord veeg je de potloodstrepen er zo weer vanaf.

Na het erop zetten van je afbeelding ben je klaar om het over te gaan schilderen. Als je een fout maakt is dit niet erg dit kun je zolang de verf nat is makkelijk verwijderen met een doekje dat een beetje vochtig is.

Nu je de tekening af hebt is het een kwestie van afbakken. Zorg dat je de gebruiksaanwijzing volgt die op de verpakking van je verf staat. Zorg dat je de oven niet warmer zet dan op de verpakking aangegeven is anders is er een kans dat er barstjes gaan ontstaan in de verf of het glazuur.

Laat het bord afkoelen in de oven. Hierna zit je verf in het bord gebakken. Mocht je toch nog bang zijn dat je het eraf wast dan kun je er nog een glazuur laag overheen doen. Dit heb ik niet gedaan omdat mijn borden niet gebruikt worden en alleen maar mooi staan te wezen in mijn kast.

Ik ben in ieder geval erg tevreden met het eind resultaat en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan bakken.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.