De lonely gamer bestaat niet meer, want we gaan massaal online om andere gamers het leven zuur te maken of juist een team te vormen. Wij van Female-Gamers gaan zo’n online potje graag aan, maar nodigen ook graag vriend(inn)en uit voor lekker multiplayeren op de bank. Welke games we dan spelen? Je leest het in onze TOP 10: Games om te multiplayeren.10. Call of DutyJe kan natuurlijk op vrijdagavond met je vriendinnen in de kroeg gaan staan en op jacht gaan, maar soms blijven we liever thuis om te jagen. Weliswaar op virtuele mensen en op een iets andere wijze, want in Call of Duty is het oorlog. Een oorlog waarin je met anderen online een team kunt vormen en in diverse modi tot in de vroege uurtjes kunt blijven doorgaan. En dan pas gaan slapen als het (dag)licht aangaat, want via internet zijn gamers van over de hele wereld beschikbaar dus voor je het weet is je hele weekend alweer voorbij.

9. Tekken Tag Tournament 2Of je nu een buttonbasher bent of iemand die elke vijf seconden het spel stilzet om te kijken welke combo’s er beschikbaar zijn; Tekken Tag Tournament 2 is een fijne game om online te spelen. Juist door het taggen kun je het goed samendoen. Als je in de game vecht, dan doe je het tenminste niet in het echt! Het zou op een tegeltje moeten.

8. League of LegendsWij zijn fan van League of Legends. Supertoffe helden, afwisselende skills en regelmatig updates. Je kunt vijf tegen vijf spelen, maar ook drie tegen drie en elkaars basis kapot zien te krijgen. Een beetje oldschool voelt het wel aan, maar de maar liefst 110 champions waar je uit kunt kiezen, maken deze game helemaal modern. En natuurlijk dat online multiplayeren, zo verslavend..

7. Portal 2Deze game is niet alleen in je uppie geniaal door de humor, maar ook met zijn tweeen is hij fantastisch. Het is niet voor het eerst dat Portal voorkomt in de TOP 10, want wie zat er ook alweer in de TOP 10: grappigste gamepersonages? Jawel, het was Wheatley! (http://www.vanatotz.net/2013/01/top-10-grappigste-gamepersonages/) Toch moet je hem zeker eens in co-op spelen, want dan kun je testen of jij het beste de puzzel kan oplossen of je co-opmaatje. Wel oppassen voor ruzies, want daar schijnen wat Female-Gamers-redacteuren ervaring mee te hebben…

6. BorderlandsBorderlands, het is een lekker lompe game. Onze Didi heeft bijvoorbeeld geen dagboek nodig om haar emoties te uiten, zij speelt Borderlands graag met zijn tweetjes, want naar eigen zeggen ‘lucht lekker ruig knallen het hart’. Hoe dan ook, Borderlands is een supertof game-avontuur om samen aan te gaan en het einde halen voelt als een echte overwinning. Best romantisch eigenlijk he?

5. Just DanceDeze game-franchise heeft eigenlijk niet echt toelichting nodig. Je kunt dankzij deze game testen wie de beste danser is en dan kom je meteen even van die bank af. Het is natuurlijk leuk om indruk te maken door in een game de eerste kill te maken, maar het is nog beter om iemand te imponeren door superslicke dansmoves. In Just Dance kan het, dus maak er gebruik van.

4. MarioHet klinkt een beetje algemeen, Mario, maar dat is de bedoeling ook. Praktisch alle Mario-games zijn gemaakt om met meerdere personen te spelen en dat gaat verder dan alleen de platformers. Mario Kart is nog steeds een van de meest gespeelde 3DS-games in Nederland, mede dankzij de mogelijkheid om elkaar lekker online de vangrail in te knallen. Maar denk ook aan de godmother van de partygames: Mario Party. Het is leuk om samen te werken of elkaar juist dwars te zitten en de speelborden zien er vaak geweldig leuk uit.

3. LEGO-gamesHet is zo heerlijk om samen te legoen. Dat was het vroeger al met de echte plastic blokjes en dat is nog steeds zo met de virtuele LEGO. Het leukste aan deze games is dat je soms allebei op een totaal andere plek in het level zit, maar toch allebei een bijdrage moet leveren om verder te komen. Je kunt lekker je eigen gang gaan, maar je moet tegelijkertijd ook vaak samen puzzels oplossen en dingen zoeken. Ik, Laura, ben er in ieder geval dol op. Mijn vriend en ik hebben al heel wat LEGO-games op 100 procent uitgespeeld samen en ik koester die mooie herinneringen. Is LEGO Marvel er al…?

2. Little Big PlanetEr zijn op de PlayStation niet veel schattige games, maar dit is er eentje waar je ontzettend blij van wordt als je hem ziet. Little Big Planet is een game die maar doorgaat en doorgaat, omdat je zelf levels kunt maken en delen. Bovendien kun je hem co-oppen met iemand anders, of zelfs drie anderen. Je kunt elkaar lekker voor de bek rammen, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat je samen verder komt. Soms kan het een enorme uitdaging zijn, maar wel eentje die fijn is om samen met andere Sackboys aan te gaan. Zelfs als een van hen je kleine buurmeisje is…

1. World of WarcraftLeuk om samen lol te maken en samen achievements halen waar je eigenlijk al veel te hoog voor bent geleveld. Dat is waarom wij World of Warcraft de nummer 1 multiplayergame vinden. Een raid is simpelweg niet hetzelfde als je hem in je eentje doet, dat hoor je gewoon met 25 man sterk te doen. Teamwork om die bazen neer te halen. We kennen stelletjes die zijn gescheiden door het verslavende World of Warcraft, maar we kennen er veel meer die juist samen genieten van World of Warcraft. Kan ons het schelen dat de buitenwereld het raar vindt dat je allebei in je eigen huiskamer in die game met elkaar communiceert in plaats van in het echt, dit is de nummer 1 multiplayergame!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.