Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Sea Legends – Phantasmal Light.Sea Legends begint met het stelletje Jane en Mike die op een prachtige zonnige dag op hun jacht een boottochtje maken. Ondanks dat de dag zo goed begon, slaat het weer om. Het begint hard te stormen en er verschijnt een mysterieus teken in de lucht. Voor ze het weten worden Jane en Mike van de boot geslagen. Ze belanden op een eiland, waar ze samen bewusteloos op het strand liggen. Jane komt langzaam weer bij, om te zien dat Mike net weggesleept wordt door iemand. Wanneer ze eenmaal helemaal wakker is, is hij weg! Help Jane in haar zoektocht naar Mike op dit nare donkere en kwaadaardige eiland, voordat het te laat is! Jouw zoektocht begint op het strand, waar jij Mike voor het laatst heb gezien. De jacht ligt er kapot bij en je eerste zoek en vind afbeelding zal daar zijn. Het schip is een chaos, overal liggen spullen. Eerst denk ik dat dit niet al te moeilijk zal worden om de spullen op mijn lijstje te vinden, maar het spel bewijst al snel het tegendeel. Het vinden van de voorwerpen is erg moeilijk als het grafisch zo mooi is gemaakt. Alles lijkt in de achtergrond op te gaan en er is niets wat niet op zijn plek lijkt te horen. Na lang zoeken heb ik dan eindelijk het lijstje compleet en kunnen we verder. Iedere keer dat je een zoek en vind afbeelding hebt voltooid, zal je één voorwerp houden om te gebruiken en die in je inventaris geplaatst zal worden.

Tijdens onze zoektocht moeten we het eiland verkennen. Dit is zo gemakkelijk nog niet want het kerkhof wordt afgezet met kettingen, het huisje van een vroegere bewoner zit op slot met een puzzel en vele boten zijn eerst niet te bereiken omdat ze gestrand zijn en te hoog liggen. Om het eiland verder te verkennen hebben we vele voorwerpen nodig, maar zullen we ook veel verschillende puzzels moeten oplossen. Sommige puzzels zijn op te lossen wanneer je ze gevonden hebt, maar andere hebben eerst een paar voorwerpen nodig om ze compleet te maken. De puzzels zorgen voor de leuke afwisseling en maken het uitdagender, omdat deze best moeilijk op te lossen zijn. Wanneer we verder komen in het spel zien we Mike weggesleept worden naar de vuurtoren.

De mysterieuze vuurtoren wordt vermeld in meerdere kranten die we op het eiland hebben gevonden. Ooit scheen dit een mooi eiland te zijn geweest, maar het is in verloop van de tijd onvindbaar gevonden. Boten leiden schipbreuk wanneer ze dichtbij komen, hun apparatuur slaat op hol en op zoek naar een veilige plek om te schuilen voor de stormen, gaan ze richting de vuurtoren. Maar de vuurtoren lijkt hier niet te zijn om ze te redden, maar om ze bewust te laten zinken! Dagboeken van de overleden schippers verhullen hun laatste gedachten terwijl ze er achter komen dat deze plek gevaarlijk is, maar dan is het al te laat. Mike wordt door een oude vuurtorenwachter de vuurtoren binnen gesleept, en wanneer we de vuurtoren bereiken kunnen we hem kort spreken. Hij vertelt dat ‘Het’ bezit van hem heeft genomen, hij kan nu nog handelen als mens, maar dat zal niet lang meer duren. Hij heeft een touw vast wat vast zit boven aan de vuurtoren. Aan het andere eind bungelt Mike aan zijn enkels. De vuurtorenwachter rent weg langs een trap, die meteen daarna instort. De ernst wordt duidelijk, we moeten snel zijn voordat de wachter zijn bewustzijn verliest en ‘Het’ de gedachten van de man weer overneemt. We moeten op zoek naar zijn dagboek, er achter komen wat er gebeurd is en de dood van Mike voorkomen, maar kunnen we dat wel in zo’n korte tijd?

Conclusie:Sea Legends – Phantasmal Light is een zeer spannend spel, wat met de enge sfeer van het eiland en de gestrande schepen erg goed past bij de verhaallijn. De tussenfilmpjes zijn erg mooi, en ook het spel zelf zit grafisch mooi in elkaar. De zoek en vind afbeeldingen zijn vrij moeilijk, zelfs als je op modus ‘Ontspannen’ speelt, omdat de voorwerpen zo goed in de omgeving thuis lijken te horen. Het verhaal is meeslepend, en ondanks dat de vuurtorenwachter in eerste instantie zo’n slechterik lijkt, krijg ik toch medelijden met hem gedurende het verhaal. De kranten en brieven die over het eiland verspreid liggen voegen veel toe aan het verhaal. Het is een aanrader om deze dan ook te lezen, om echt te begrijpen wat er aan de hand is met dit mysterieuze eiland en de vuurtoren. Naar mate het spel verloopt, hoe meer je het gevoel krijgt dat je je moet haasten om Mike te redden. Kan jij dit mysterie oplossen en Mike redden, voordat ‘Het’ weer toe slaat? Weet jij het geheim van het eiland en de vuurtoren te ontrafelen om te ontdekken wat hier al die jaren heeft gespeeld? Sea Legends – Phantasmal Light is een prachtig en spannend spel, de verhaallijn zit goed in elkaar en is erg meeslepend. Een echte aanrader dus!Sea Legends – Phantasmal Light is op Denda Games een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.