Je kijkt terug op je studententijd en bedenkt hoe leuk het was of hoeveel leuker het had kunnen zijn. Of je moet nog aan je studententijd beginnen en fantaseert nu al over hoe leuk het zal worden.
Maar eigenlijk heeft iedereen wel iets met de studententijd omdat we deze gelukkig bijna allemaal meemaken. Misschien dat dit daarom wel een van de leukste uitbreidingen was van De Sims 2. Vandaar dat hij nu ook naar De Sims 3 komt.

Ben jij klaar om de studentijd in te duiken? Met De Sims 3 kan het bijna. De jong volwassen of volwassen Sim die je bestuurd kan zich namelijk aanmelden voor de universiteit, en word dan opgehaald door de verhuiswagen om zich te vestigen op het Campus terrein van de uni. Hier kom je terecht in een studentenhuis met een hoop andere jongeren en niets is zo leuk om opzoek te gaan naar nieuwe liefdes en hopelijk kom je ook nog aan studeren toe.

Als Sim kun je dus studeren je hebt keuze uit zes richtingen economie (business), technologie, natuurkunde, wetenschap/geneeskunde, kunstgeschiedenis en communicatiewetenschappen. In een semester is het de bedoeling zoveel mogelijk studiepunten te halen zodat je in het echte leven een voorsprong hebt bij het kiezen van je beroep. Bij ieder vak komt een item dat je weer toegang geeft tot eigenaardige of leuke acties. Zo is er een breinmachine waardoor je jezelf beter kan laten leren of een draagbaar radio station waarmee je alle studenten op campus op de hoogte kan houden van alle activiteiten.

Maar leren is natuurlijk niet het enige wat studenten doen. Zo kun je Sapvat feesten houden op je campus en Sappong spelen en helemaal los gaan. Maar ook flink flirten bij het kampvuur of misschien flirt je wel met je professor om extra hoge punten te krijgen. En iets wat er voorheen niet inzat is je smartphone. Met je smartphone kun je nu andere Sims een sms’je sturen ,bijvoorbeeld om ze de liefde te verklaren.

Ook kun je op je smartphone de sociale ladder in de gaten houden. Je kunt bij drie verschillende sociale groepen horen de nerds, de rebellen en de sportfanaten. Net zoals in het echt zul je hoger op deze ladder moeten komen om ‘populair’ te zijn. De nerds zijn natuurlijk te vinden in de nieuwe stripboekwinkel. De rebellen hangen rond en eten kruiden of sprayen heel de Campus onder met streetart. En de sportfanaten zijn te vinden in het stadion waar ze zichzelf helemaal oppompen.

Natuurlijk komt dit uitbreidingspakket ook weer met een hele hoop nieuwe outfits en items om zo jezelf en Campus nog meer op te leuken. Trek jij een cheerleader pakje aan? Of heb je toch liever een echt school uniform aan? Hiermee bepaal jij de sfeer op jouw campus. Ben jij klaar om te feesten en misschien wel om te studeren? Zorg dan dat je deze uitbreiding haalt en verdiep je in de studententijd.Nog één tip sluit wel de deur van je slaapkamer!! Anders liggen er straks twee andere mensen in je bed een ‘Ojaa’ te doen.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.