Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Bistro Boulevard.Bistro Boulevard was ooit een groot plein vol met allerlei vijf-sterren restaurants, alleen met de crisis zijn een boel restaurants failliet gegaan en hierdoor gesloten. Help Bistro Boulevard weer op weg door te beginnen bij het Amerikaanse restaurant. Wanneer je genoeg sterren hebt verdiend kun je één voor één de andere restaurants openen. Wanneer je begint bij het Amerikaanse restaurant krijg je een tutorial die je uitlegt hoe het spel werkt, je kunt de tutorial overslaan maar als je dit spel nog niet eerder hebt gespeeld raadt ik de tutorial sterk aan! In de tutorial wordt duidelijk dat jij de manager van het restaurant wordt en ervoor moet zorgen dat dit restaurant weer een vijf-sterren restaurant wordt. Dit kun je doen door klanten een plek te bieden in jouw restaurant. Je klanten worden bediend door je obers die je ingehuurd hebt en de koks in de keuken maken het eten. Om alles goed te laten verlopen zijn er meerdere gedeeltes die invloed hebben op de winst aan het eind van de dag. Je klanten moeten tevreden blijven, en dit wordt bepaald met de kwaliteit van het eten, en de vaardigheden van de obers. Hoe beter je koks getraind zijn, hoe hoger de kwaliteit van het eten, en hoe beter de obers getraind zijn, hoe beter de bediening en de fooi. De uitstraling van het restaurant heeft veel invloed op het geduld van de klant en je restaurant mooi maken is daarom erg belangrijk.

Een vijf-sterren restaurant krijg je niet zomaar, je klanten moeten tevreden zijn. Hier komt veel bij kijken, want tussen de dagen door heb je de kans je personeel te trainen op verschillende aspecten en ze andere kleding te geven die beter bij jouw restaurant past. Je kunt je restaurant tussen de dagen door verbouwen, door bijvoorbeeld nieuwe tafels en stoelen neer te zetten, de vloeren en muren mooier te maken of decoraties te plaatsen zoals planten en schilderijen. Je kunt het menu van de volgende dag samen stellen door te kijken naar de wensen van je klanten. Willen ze recepten met kip of met tomaat? Kies je recepten op basis van hun wensen, en wijs ze toe aan je ingehuurde koks. Soms zal je klanten krijgen die een ingrediënt wil eten die je nog niet hebt in je recepten. Je zult dan je koks een nieuw recept moeten leren. Deze recepten moet je vrijspelen door drie van de ingrediënten te raden. Zo zal je voor een hamburger de ingrediënten moeten raden zoals brood, rundvlees en kaas. Op deze manier kun je een gokje wagen voor een paar honderd euro van je winst en zal je kok proberen het recept te leren, als je één van de ingrediënten niet goed hebt zal je kok het recept niet leren en moet je het opnieuw proberen. Gelukkig krijg je per poging een hint die je later kan gebruiken bij je recepten vrijspelen.

Om verschillende sterren voor je restaurant te verdienen, zal je meerdere dingen moeten voltooien voor 1 ster. Zo zal je bij het Amerikaanse restaurant voor een ster alle koks en obers moeten inhuren, voor een tweede ster moet je een hele lijst met taken voltooien om je restaurant mooier te maken, en voor een andere ster bijvoorbeeld tien decorstukken plaatsten. Wanneer je genoeg dagen hebt gedraaid en genoeg winst hebt gemaakt om vele taken te voltooien en sterren te halen, kan je een nieuw restaurant proberen. Bij dit restaurant zit een ander thema, zoals Mexicaans, en zal je andere taken moeten voltooien om sterren bij elkaar te verzamelen. Op deze manier zal je stap voor stap met jouw management vaardigheden en je keuzes om je winst te investeren in het restaurant het Bistro Boulevard weer langzaam opknappen en weer tot een succes te maken.

Conclusie:Bistro Boulevard is een mooi timemanagement spel waarbij je het bekende Bistro Boulevard van de afgrond probeert te redden door één voor één de gesloten restaurants om te toveren tot goedlopende vijf-sterren restaurants. Weet jij je winst goed te investeren in je personeel, restaurant en nieuwe recepten? Weet jij strategisch om te gaan met de wensen van je klanten en ze met een volle maag tevreden naar huis te zien gaan? Of worden het je koks te veel en kunnen ze alle bestellingen niet meer aan? Heb jij het in je om meerdere restaurants om te toveren tot succesvolle vijf-sterren restaurants?Bistro Boulevard is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.