Filmmaker Albert Hughes en Crytek kondigen een online filmreeks aan geïnspireerd op Crysis 3. De online films zullen de nieuwe wapens, vijanden en game-elementen van Crysis 3 introduceren. De korte films zullen ook adembenemende beelden, dynamische omgevingen van de stadsjungle en de intense, steeds veranderende strijd laten zien.
Op twintigjarige leeftijd werd filmmaker Albert Hughes in één klap beroemd toen hij samen met zijn tweelingbroer Allen de succesvolle film Menace II Society schreef en regisseerde. Daarna was Albert coregisseur van goed ontvangen films als Dead Presidents, From Hell en Book of Eli. Voor de filmreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’ werkte Albert nauw samen met het ontwikkelteam van Crytek. Hij schreef de scripts, storyboards en opnameschema’s voor elke video. De beelden werden vervolgens volledig gemaakt met elementen uit de game, tot leven gebracht door Cryteks revolutionaire CryENGINE 3-technologie.Albert Hughes:

“Toen EA en Crytek mij vroegen of ik wilde meewerken aan de videoreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’, was ik meteen enthousiast over het idee om emotionele verhalen te creëren met uitsluitend computerbeelden.Het was een fascinerende uitdaging om iets intens menselijks te maken zonder dat er ooit een mens op het scherm te zien was, maar dankzij de CryENGINE-technologie die Crytek heeft ontwikkeld, kon ik mijn verhaal via een volledig uniek medium vertellen.”

Cevat Yerli, algemeen directeur van Crytek:

“Met de videoreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’ kunnen we de ongelofelijke wereld presenteren die we hebben gebouwd voor Crysis 3. We kunnen bovendien de CryENGINE in de schijnwerpers zetten en laten zien hoe krachtig onze game-engine is. We hebben voor dit project nauw samengewerkt met Albert. Ik denk dat de serie ‘7 Wonders’ bewijst dat Crysis 3 een stuk geavanceerder is dan zijn voorgangers.”

De eerste aflevering van ‘The 7 Wonders of Crysis 3’, getiteld ‘Hell of a Town’, gaat op 12 december 2012 in première. Crysis 3 ligt op 21 februari in de winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.