Hey, kom naar smurfenland welkom allemaal. Smurf mee met deze App Check die zoals je waarschijnlijk wel kunt raden gaat over de Smurfen. Een App voor zowel Android als iPhone.
De Smurfen gaan al vele jaartjes terug. Toen ik klein was kwam de tekenfilm serie op tv. Vorig jaar kwam er een film uit van de Smurfen en werden ze weer ontzettend populair. Ook bracht Ubisoft een game uit, en kwam er een applicatie uit voor de Android en Apple producten ontwikkeld door Capcom. Eerder speelde ik zelf de game op de Android telefoon, inmiddels speel ik hem op de iPhone. Een leuke bezigheid als je tussendoor even niets te doen hebt.

De gameOp het moment dat je de game start begin je met een aantal smurfen, eentje die je gelijk herkent is grote smurf. Deze verteld je dat het dorp gevonden is door Gargamel en Azrael, het is aan jou om een nieuw smurfen dorp op te zetten. Dit ga je doen door middel van het bouwen van huisjes, het uitvoeren van opdrachten. Je gaat zelf groente en fruit laten groeien, bruggen bouwen, taarten bakken, potions maken, mijn werken. Noem het maar op en het komt voorbij. Jij stuurt je smurfen aan. Grote smurf vraagt regelmatig smurfen op pad te sturen op zoek naar andere smurfen of om op de uitkijk te staan voor Gargamel en Azrael. Maar je komt niet alleen grote smurf tegen, ook brilsmurf , lolsmurf en smurfin komen voorbij. Ook smurfen die ik zelf niet herken zoals rangersmurf.

Door opdrachten te doen, en door huisjes, tuinen etc te bouwen krijg je xp. Xp zorgt ervoor dat je in level omhoog gaat. Je gaat op een gegeven moment een houtzagerij en een mijn bouwen. Maar ook kun je een strand inrichten en met een boot naar een ander eiland varen. Kortom je kunt je eigen smurfeneiland groot maken.

Je kunt op je telefoon de optie aanzetten om gewaarschuwd te worden als er een smurf terug keert of je groente klaar zijn en je ze kan oogsten. Gelukkig kun je ook alles uitzetten want erg tof is het niet als je midden in de nacht een berichtje krijgt dat je watermeloenen klaar zijn!

Samen spelenJe kunt in de game ook vrienden toevoegen. Zo werkt de iPhone, iPad en iPod touch met gamecenter. Maar je kunt ook vrienden toevoegen via Facebook. Je connect hier dan mee en kunt villages bezorgen van je vrienden.

Waarom is de game leuk?De game is heel gemakkelijk opgestart en goed speelbaar. Je kunt door middel van smurfberries alles versnellen, maar erg hard vind ik ze niet nodig, dit omdat je goed even kunt wachten. Je moet wel de tijd een beetje in de gaten houden als je meldingen niet aanstaan. Want ben je te laat met oogsten dan zijn je planten, groente of fruit ook weg. Ik speel nu de game al een tijdje en hij blijft leuk. Ik ben helaas recentelijk opnieuw moeten beginnen, maar dat is ook wel weer leuk, gelukkig weet ik de weg en level ik aardig snel.

De app voor de Android toestellen vind je hier en de app voor de iPhone, iPad en iPod Touch vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.