Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Natural Threat – Omnious shores.Natural Threat begint met het menu, waar het thema van het spel meteen duidelijk wordt. Op de achtergrond is overwoekerde natuur te zien met vreemde grote planten. Na je naam ingevoerd te hebben krijg je de keuze: wil je gemakkelijk spelen met oplichtende gedeeltes en onbeperkte hints? Of heb je liever een moeilijkere versie zonder oplichtende gedeeltes, weinig hints die langer herladen en consequenties als je vaker achter elkaar op iets klikt? Ik kies eerst voor de moeilijke versie, waaruit al snel blijkt dat dat een goede keuze is geweest. Het verhaal begint met de wetenschapper Steiner, waar jij voor werkt en die experimenteert met exotische planten. Hij geeft je de opdracht een middeltje te maken met genetisch materiaal erin en dat op de plant onder de microscoop te spuiten. Ik voorzie al een beetje waar dit verhaal naartoe zal leiden. Ik zoek de verschillende objecten op en waar ik een voorwerp nodig heb zoals een kettinkje van een weegschaal, zal ik eerst de loep voor de ketting moeten gaan maken. De loep mist een lens, die weer in een ander gedeelte van het gebouw te vinden is. Maar om de lens te krijgen heb je eerst meer licht nodig. Zo gaat het eventjes door tot je bepaalde voorwerpen hebt die het mogelijk maken om een ander voorwerp te pakken.

Na het middel klaar te hebben, zal je het op de plant moeten spuiten. In eerste instantie lijkt er niets te gebeuren, maar niets is minder waar. Net wanneer Steiner aan jou vraagt om in het kamertje ernaast even een nieuwe lens voor de microscoop te halen, zie je het gebeuren. Door het raam zie je dat de plant is uitgegroeid tot een reus en dat die Steiner pakt en het licht gaat uit. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dit al verwacht had, maar hoe het verhaal verder gaat vond ik wel een verassing. Een stel jongeren die plezier hebben op een boot komen in een storm terecht. Één jongen slaat overboord en wordt later wakker op het eiland waar jaren geleden Steiner en zijn assistent hebben gewoond. De jongen is niet gewond en start de zoektocht naar zijn vrienden, die misschien ook op het eiland zijn aangespoeld. En zo begint de verassende wending aan het verhaal, waarbij je je vrienden zult moeten vinden op een overwoekerd eiland vol kwaadaardigheid.

Het avontuur gaat verder dan het gebouw van Steiner alleen, het gaat over het hele eiland naar plekken waar Steiner duistere zaken uitvoerde. Zijn motief wordt steeds duidelijker naarmate je verder komt met de puzzels en het vinden van je vrienden. Je vrienden worden één voor één gegijzeld door de gemuteerde plant en laten soms een belangrijk voorwerp achter. Het redden van je vrienden zorgt ervoor dat je steeds dieper en dieper verzeilt raakt in een zoektocht naar de ware reden waarom Steiner planten wilde muteren. De puzzels wisselen zich goed af met de omgeving doorzoeken en het zoeken in de omgeving naar de verloren voorwerpen. Alles hangt met elkaar samen. En de vriend redden die je het eerst hebt gevonden op het eiland lijkt niet zo makkelijk als je eerst dacht. Het gaat je alles kosten om ze te bevrijden, maar zal dat genoeg zijn? Ontrafel de geheimzinnige motieven van Steiner om je vrienden te redden, zal het genoeg zijn om ze uit handen te houden van de gemuteerde planten?

Conclusie:Natural Threat – Ominous Shores is een zeer spannend spel wat het uiterste vraagt van je puzzel vermogen. De mooie graphics sluiten goed aan op het thema en maken de zoek puzzels zowel mooi als moeilijk. De afwisselende gameplay tussen het verhaal, rondzoeken en aanwijzingen vinden en de puzzels tussendoor maken het tot een spel wat leuk en spannend blijft. Wat je zeker niet gaat vervelen! Natural Thread zal voor uren aan speelplezier zorgen, en blijft spannend tot het eind! Heb jij het in je om het mysterie te ontrafelen en je vrienden te redden?Natural Threat – Ominous Shores is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.