Als vrouwelijke gamer heb je er altijd last van. De meeste goodie/game shirts zijn te groot te wijd en verdwijnen ergens in de kast om gebruikt te worden als pyjama. Maar wat doe je eraan?Ik wilde het eens een keertje anders doen. Dus ben ik gaan bedenken ‘hoe kan ik zo’n shirt leuk maken zodat ik het misschien nog wel een keertje ga dragen’. Na een aantal wilde ideeën ben ik gegaan voor de open rug. Hieronder lees je precies hoe jij ook zo’n leuk shirt kan maken.Benodigdheden:

  • Liniaal
  • Schaar
  • Te groot gameshirt

Tijd: 30 min

Te beginnen natuurlijk met een te groot game shirt. Pak er wel eentje waar je in durft te knippen, oefen anders eerst op een goedkoop of oud shirt.

Ik heb de rug in het midden open geknipt. Dit betekent dat je het shirt zo moet vouwen dat de lijn precies over het midden van de rug loopt. Ik heb bij de kraag de zoom lijnen van het shirt bij elkaar gehouden om er zo zeker van te zijn dat ik precies in het midden zat.

Leg het shirt goed neer op een vlakke ondergrond.

Leg de liniaal in een V-vorm op het shirt, natuurlijk met het puntje naar beneden. Nu kun je gaan bepalen hoe wijd je de open rug wilt. Denk eraan dat hij sowieso dubbel zo wijd wordt door het uitvouwen van het shirt. Maar ook zul je het shirt iets uit moeten rekken om het vlecht werk mooi te krijgen. Dus speel eerder op safe en maak de V niet te groot. Tenzij je voor super open en bloot wilt gaan natuurlijk.

Zodra de liniaal goed ligt trek je een lijn, tot zo ver zul je straks de strookjes inknippen.

Nu ga je met de liniaal allemaal lijntjes trekken, dit worden de strookjes stof waarmee je gaat vlechten. Ik zelf heb gekozen voor pink breedte. Ik raad het af om smallere strookjes te maken dan je pink. Dit omdat ze anders te snel los scheuren en dit is natuurlijk om te voorkomen dat je hele shirt uit elkaar valt.

De strepen hoeven niet erg precies te zijn, tenzij je dit graag wilt. Uiteindelijk zul je niet kunnen zien of het ene strookje breder of smaller is dan het andere.

Nu komt er een beetje moed bij kijken. Je gaat namelijk voor het eerst in je game shirt knippen. Je gaat alle streepjes van lang naar kort inknippen.

Met name aan het eind is het even prutsen. Ook al lijkt het streepje te kort om in te knippen, toch moet je het proberen aangezien het nog uitgevouwen wordt. Je wilt natuurlijk wel een echte V-vorm en niet eentje met een bot puntje aan de onderkant.

Zie hier het resultaat allemaal kleine strookjes.

Pak het eerste strookje en rek deze op door er een beetje aan te trekken.

Geen zorgen hij zal een beetje krullen maar dit hoort erbij.

Dit doe je bij alle strookjes zelfs bij de kleinste.

Nu heb je allemaal gekrulde strookjes en lijkt het al wat meer op het eindresultaat.

Voor het vlechtwerk heb ik er even iets onder gelegd zodat ik goed het verschil kan zien tussen de voor en achterkant van het shirt.

Nu komt het lastigste het vlecht werk. Ik zal proberen het zo goed mogelijk uit te leggen. Dit zijn je strookjes.

Pak strookje 2 en haal deze achterlangs over strookje 1 heen.

Leg nu strookje 2 over strookje 1 zoals op de afbeelding te zien is.

Nu pak je strookje 3 en haal je deze achterlangs over strookje 2 heen.

Ook strookje 3 leg je weer over 2 heen.

En nu strookje 4 weer over 3 op dezelfde manier. Zo ga je de hele V-vorm af.

Hier wat foto’s over hoe het er uit ziet wanneer je dit op een echt shirt doet.

Zodra je beneden bent kun je het laatste lusje doormidden knippen en er een knoop inleggen. Ik heb er echter voor gekozen om nog één keer binnen de al gevlochten V nog een keer alle strookjes te vlechten zodat ik een dubbele vlecht aan de zijkant krijg.

Nu zit je met die lelijke kraag die altijd te strak om je nek zit of juist te los omdat hij te groot is. Maar hoe dan ook, het wordt er niet charmanter op.

Leg de kraag neer en knip deze in tot de naad van de schouders. Let er op dat je niet in het vlecht werk knipt anders laat deze helemaal los.

Nu kun je zelf bepalen of je een ronde hals wilt of een V-hals. Zodra je de kraag eraf hebt geknipt kun je hem het beste even oprekken anders blijft het model van de kraag er in zitten.

Nu knip je de mouwen eraf zodat je een leuk hemdje krijgt.

Zodra je één mouw eraf hebt moet wil je natuurlijk wel zeker weten dat je net zoveel van de tweede mouw af haalt. Dit doe je door de afgeknipte mouw op de andere kant te leggen zodat je precies ziet hoeveel je eraf moet knippen.

Knip nu uit de afgeknipte mouw 2 strookjes stof.

Knoop de strookjes om de schouder bandjes om ze wat smaller en strakker te maken.

En tadaa: je nieuwe shirt is klaar!

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.