ModNation Racers: Road Trip is het nieuwste deel in de ModNation Racers franchise. Uitgekomen als een van de launchtitels van de PS Vita die maar liefst 5 racegames bevatte (6 als je MotorStorm RC via PSN ook meetelt). Blijft deze game achter of hoort hij op het erepodium?ModNation Racers: Road Trip is inmiddels alweer de derde game van een serie die pas sinds 2010 bestaat. Na eerdere versies voor de PlayStation 3 en PlayStation Portable is het nu de beurt aan de PS Vita. En ook bij deze PS Vita versie is de toegevoegde spreuk Play, Create, Share van toepassing.

Je hebt namelijk in ModNation Racers: Road Trip de mogelijkheid om zelf je eigen karakters, karts en zelfs racecircuits te ontwerpen. Het ontwerpen van racecircuits lijkt een hele klus maar door de makkelijke interface is het voor iedereen weggelegd. Je tekent namelijk op het scherm met je vinger de vorm van je nieuwe circuit waarna je de omgeving helemaal automatisch kan laten invullen. Voor de echte ontwerpers onder ons is het natuurlijk ook mogelijk dit handmatig te doen. Je eigen racecircuit kan je hierna delen met medespelers alleen niet samen racen.

En daar noem ik ook gelijk een groot minpunt van deze versie van ModNation Racers. Het is ondanks de uitgebreide online mogelijkheden van de PS Vita niet mogelijk online tegen elkaar te racen. Niet met standaard circuits en niet met een eigen ontworpen racecircuit. Iets wat bij de vorige draagbare versie op de PlayStation Portable nog wel aanwezig was! Deze had een online race optie en een ad-hoc optie. Alleen de ad-hoc optie is nu nog aanwezig.

Verder is in ModNation Racers: Road Trip wel alle bekende ModNation Racers fun aanwezig. Zelfs alle content uit vorige versies van de game kan gewoon gebruikt worden. Hierdoor heeft de game op singleplayer gebied genoeg circuits om je heel lang bezig te houden.

De singleplayer mode bevat ook een carrière modus met een uitgebreide tutorial welke je tijdens een race aanwijzingen geeft. Uiteraard heb je deze tutorial niet nodig wanneer je bekend bent met eerdere ModNation Racers spellen. De besturing is namelijk precies hetzelfde en speelt daarom prima weg. Jammer genoeg zijn er bijna geen speciale PS Vita controls toegevoegd waardoor het touchscreen en touchpad aan de achterzijde nagenoeg ongebruikt blijven.

ModNation Racers: Road Trip bevat allerlei nieuwe wapens waarmee je je tegenstanders het leven zuur kunt maken zoals bliksems en vuur- en ijsballen. Je kan de opgepakte wapens ook versterken door ze niet direct te gebruiken maar nog een keer over eenzelfde powerup te rijden. Ook is het mogelijk je tegenstanders in Burnout style van de baan te duwen.Grafisch is de game redelijk in orde, alles ziet er erg kleurrijk en vrolijk uit zoals het hoort bij een dergelijke game. Als je de PlayStation Portable en PS Vita versie naast elkaar legt zie je past goed het verschil tussen de twee consoles. Alleen zien de graphics er soms een beetje kartelig uit en loopt het niet helemaal vloeiend.

ModNation Racers: Road Trip is een erg vermakelijke game en na WipEout 2048 de beste racegame voor de PS Vita tot nu toe. Het ontbreken van een echte online modus en de lange laadtijden zorgen ervoor dat WipEout de betere van de 2 is. Maar wanneer je meer van fun racegames houd is ModNation Racers: Road Trip je eerste keuze! Gameplay 7/10Fun 9/10Levensduur 9/10Graphics 7/10Originaliteit 6/10Totaal 7,6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.