Na drie delen op de PlayStation 3 maakt Nathan Drake eindelijk zijn opwachting op een portable console. Nee, niet op de PlayStation Portable maar op de gloednieuwe PS Vita!Zoals het behoord bij een goede launch van een nieuwe console moet er minimaal 1 grote systemseller bij de launch titels zitten. Iets wat Nintendo niet deed bij de launch van de Nintendo 3DS heeft Sony gelukkig wel gedaan bij de PS Vita. Maar is Uncharted Golden Abyss wel die systemseller?

In een van de eerste nieuwsberichten die ik over deze game las, stond vermeld dat niet Naugty Dog maar Bend Studio’s (bekend van Syphon Fliter) de game zou ontwikkelen. Dan is natuurlijk nog maar de vraag of de kwaliteit zoals Uncharted bedoeld is ook gehaald gaat worden.

De game speelt zich af voor Uncharted 1 en is dus eigenlijk een prequel te noemen. Dat is opzich een goede zet voor de gamers die nog nooit een Uncharted game gespeeld hebben. Voor diegene die dat wel gedaan hebben zal gelijk opvallen dat Nathan Drake er inderdaad een stuk jonger uitziet. Natuurlijk niet alleen Nathan maar ook alle andere ‘bekende’ karakters hebben een verjongingskuur ondergaan, zoals bijvoorbeeld Sully met een zwarte snor. Verder speelt het verhaal zich af in de jungle in de buurt van Colorado waarin Drake op zoek gaat naar Archeologische vondsten. Maar al snel krijgt het verhaal een andere wending en mag je al springend en klauterend de kogels ontwijken en acrobatische capriolen uithalen.

Er is helaas geen multiplayer aanwezig maar het verhaal is ook al goed voor 10 uur aan avontuurlijke gameplay. Iets wat op een portable console ruim voldoende is en je het gevoel geeft dat je een volwaardige game aan het spelen bent.Iets anders wat iedereen gelijk zal opvallen is het enorme grafische geweld wat uit de PS Vita komt. De game ziet er gewoon echt uit alsof je op een PlayStation 3 aan het spelen bent! Enige kanttekening hierbij is wel dat de anti-aliasing een stukje beter kon. Sommige objecten lijken hierdoor een beetje pixelig (zoals bijvoorbeeld het vuur). Ook zijn de ruimtes niet zo groot als bij een PlayStation 3 versie, maar als je aan het spelen bent heb je dit eigenlijk helemaal niet door. Qua graphics is dit het mooiste dat ik tot nu toe op een portable console heb gezien!

De controls zijn voor het grootste gedeelte zoals je ze gewend bent op de PlayStation 3 wat natuurlijk prima werkt met de twee analoge sticks op de PS Vita. Voor sommige dingen (zoals het vechten of het openen van deuren) is gekozen voor touch controls. Dit natuurlijk om te laten zien wat de PS VIta allemaal voor mogelijkheden heeft, alleen had dit voor mij niet gehoeven. Het past niet echt bij een game zoals Uncharted maar zal ook niet direct super irritant worden.Wat ook zeker genoemd mag worden is het geluid bij de game, en dan vooral wanneer je een hoofdtelefoon gebruikt. Echt alsof je midden in de jungle staat of midden in een vuurgevecht zit.

Uncharted Golden Abyss is een game die je als PS Vita bezitter niet mag overstaan. Sterker nog, het is bijna verplicht deze game bij je PS Vita te kopen!Gameplay 8,5/10Fun 9/10Levensduur 8,5/10Graphics 9,5/10Originaliteit 8,5/10Totaal 8,8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.