Een game waar vele gamers met smacht op zitten te wachten, waar miljoenen fans van zijn. Een game die op handen gedragen wordt. Ik denk dat deze omschrijving wel klopt als je het een echte fan vraagt. Over welke game ik het heb? Diablo III, een game waarvan nu de bèta live is en door vele fans gespeeld wordt. Mike mocht een kijkje nemen in deze game.Om je een beeld te geven van de game eerst een stukje geschiedenis over Diablo zelf. Diablo is een RPG, waarvan het eerste deel uitgekomen is in 1996 en werd ontwikkeld door Blizzard Entertainment. Het tweede deel verscheen in 2000 en haalde hiermee een record als snelst verkopende computer game ooit. In Diablo speel je met een character naar keuze waarmee je het verhaal in het spel wil volgen, level je door middel van quests en het verslaan van vijanden en bosses. Hiervoor krijg je experience points en ga je in level omhoog. Het spel draait om het verslaan van de demon Diablo die beter bekend is als de Lord of Terror. Het verhaal in Diablo III is gebaseerd op een voorspelling van een oorlog tussen de hemel en hel.

Het verhaalDiablo III speelt zich 20 jaar na Diablo II af. De oorlog tussen de hemel en hel barst los en speelt zich af in de wereld Sanctuary. Als speler ga je op zoek naar The Fallen Star, wat the Fallen Star is zul je zelf moeten ontdekken en in je zoektocht zal je zowel nieuwe als oude gebieden bezoeken. Tijdens je quests in Diablo III zal een oude bekende je bijstaan, Deckard Cain “the elder”, de laatst levende horadric mage. Cain the elder geeft je tijdens je quests niet alleen informatie maar voorziet je ook van de nodige lore, Cain is voor zover bekend de enige bekende die de vernietiging van Old Tristarm heeft overleeft en mag in deze game dan ook niet ontbreken.


GameplayJe kunt de game spelen als een van de vijf classes. Je kunt bij het maken van je character een aantal keuzes maken zoals male of female, en je kan door middel van het rune systeem aanpassingen doen voor je character, wat ervoor zorgt dat je oude spells naar wens of situatie kunt aanpassen waardoor ze sterker worden. Ook bij het gebruiken van verschillende items veranderd de uitstraling van je character. Naast dat je jezelf kan gearen kun je ook een follower van wapens en armor voorzien. Een follower kun je meenemen naar mate je verder in het verhaal komt en deze kan je zien als een maatje die met je meevecht om het kwaad te bestrijden.


Classes De Barbarian: Een geharde krijger gebaseerd op een warrior class en doet voornamelijk mêlee damage.

De Wizzard: Een tovenaar, voor RPG spelers ook wel herkenbaar als soort van mage. Kan zowel ranged als mêlee spells gebruiken.

De Monk: De Monk is een mêlee class die van jongs af aan wordt getraind op het vernietigen van al het kwaad in Sanctuary.

De Witchdoctor: De Witchdoctor is een legende uit de Umbaru stam, een spell caster die naast het casten van spells ook pets kan summonen om voor hem te vechten.

De Demon hunter: De Demon hunter, een ranged attack class die vecht tegen het kwaad door middel van ranged attacks, traps en shadow magic.

Battle.netDe game wordt gespeeld via Battle.net en zodoende kun je met andere spelers samen spelen. Zo ook met je Battle.net vrienden die je toevoegt via RealID. Als je samen speelt met vrienden, dan speel je via de co-op mode. Dit houdt in dat je ook samen met een vriend of vriendin je characters kan levelen. De game Diablo III gaat voor zover bekend niet per maand in rekening gebracht worden zoals World of Warcraft. Je zal de game eenmalig moeten aanschaffen en kunt hem vervolgens gewoon spelen.

ConclusieDe bèta laat je niet de volledige game zien, je kunt maar levelen tot level 13 terwijl het maximale wat je kunt halen level 60 is, verder kun je maar tot een bepaald aantal quests spelen in de bèta, daarna is deze afgelopen. Doordat je nog niet verder kan is het ook niet mogelijk om een hogere moeilijkheidsgraad te kiezen. Inmiddels zijn hier in huis alle classes en quests meerdere malen gespeeld, in Diablo III is het mogelijk om een nieuw spel te creëren en zo kun je altijd je favoriete quest opnieuw spelen. De Bèta versie maakt de fans dorstig naar meer. Na vele jaren wachtten komt Diablo III nu toch wel heel dichtbij en is het afwachten wanneer Blizzard Entertainment de game echt uit gaat brengen. Wat zeker is, is dat deze game een must have is voor de fans van de voorgaande delen. De release datum is inmiddels bekend en staat gepland voor 15 mei 2012!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.