Tijdens Gamescom kwam ik uit bij de game LeedMees. Een game van Konami speciaal gemaakt voor de Xbox 360 Kinect. De game wordt verwacht over een paar weken. Ik heb de game al mogen spelen!

In de grote ‘Gamescom’ hal heb ik al wat gezien van de game. Om eerlijk te zeggen zag het er in mijn ogen niet geweldig uit, ook de bezoekers keken niet echt naar de game om. Andere games van Konami kregen veel meer aandacht dan LeedMees . Ik heb mijn mening over de game echter bijgesteld. Ik mocht bij de business stand van Konami met twee mede gamejourno’s mee naar de presentatie van de game. Zoals ik al liet weten komt deze game er exclusief voor de Xbox Kinect. De game kent een Single en Multiplayer modi. Konami heeft met name de focus gelegd op de Multiplayer modi.

In LeedMees moet je kleine poppetjes van punt A naar punt B brengen. Dit klinkt heel eenvoudig maar dat is het zeker niet. De poppetjes van punt A naar punt B brengen doe je door het bewegen van je hele lichaam. Je zorgt ervoor dat op het moment dat de poppetjes beginnen te lopen ze op je arm terecht komen en je zorgt ervoor dat ze doorgaan naar je andere arm. Hiermee zorg je dat ze bij punt B terecht komen. Ik weet dat dit allemaal een beetje vaag klinkt vandaar een gameplay trailer voor je.

Naast het veilig verplaatsen van de kleine poppetjes kun je werken aan je highscore. Tijdens een parcours kun je extra punten halen door middel van het verzamelen van sterren die in het level verstopt zijn. Levels zijn time based, je moet binnen een bepaalde tijd dus je level halen. Je moet er ook voor zorgen om een bepaald aantal poppetjes te helpen wil je naar het volgende level gaan.

De missies die je speelt worden steeds moeilijker. Zo lopen de poppetjes bijvoorbeeld op de grond en moet je reiken om ze omhoog te krijgen. Dit doe je niet zo 1,2,3 en je moet rustig en gecontroleerd te werk gaan. Ook moet je soms spookjes bang maken of wegjagen en ontwijken en obstakels aan de kant duwen.

In de multiplayer modi heeft Konami veel aandacht gestoken. Je speelt samen met een tweede speler. Samen moet je zorgen dat de poppetjes veilig van punt A naar B komen. Dit is niet altijd gemakkelijk want je moet goed samenspelen. Ik vond dit geweldig grappig! Je staat dan ook flink te glimlachen tijdens het spelen van het spel. Je moet de game wel spelen in een ruimte waar niet iedereen naar binnen kan kijken. Het spelen geeft namelijk hilarische beelden voor mensen van buitenaf. Je wringt jezelf in allerlei bochten om de kleine poppetjes in veiligheid te brengen. Ik denk dat als je de game lang speelt je ook best wel eens spierpijn zou kunnen krijgen.

Wat wel handig is bij de game is als je gewend bent om met een Kinect te spelen. Zelf had ik nog nooit met een Kinect gespeeld en dan is de besturing heel erg wennen. De game komt zoals het er nu uitziet uit in september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.