Gamescom 2011, de beurs die draait om games en bezocht word door jongens, mannen, cosplayers en behoorlijk was vrouwen. De beurs die bestaat uit gigantische hallen, plezier en wachtrijen van uren en uren lang. Dit was hoe ik het ervaren heb.64 man in een multiplayer

Zeven uur, zo vroeg ging de wekker, we zijn uit ons bed gestapt en aan de ontbijt tafel geploft want we hadden besloten vroeg naar de Gamescom te gaan. Als je een pers kaartje hebt mag je namelijk 10 minuten eerder naar binnen dan de bezoekers. Dit is een voordeel, zo kun je in ieder geval één spel spelen zonder er heel lang voor in de rij te staan. We hadden besloten dat dit Battlefield 3 zou worden. Het is heel gek om door de lege hallen te lopen terwijl je entree poortjes voorbij loopt waar duizenden gamers je aan staan te staren omdat jij daar al loopt en zei nog moeten wachten.

We wisten waar we de Battlefield stand konden vinden dus recht op ons doel af. Daar aangekomen bleken er meer mensen van de pers ons idee te hebben en stonden we nog in een klein rijtje. Na 10 minuten kon je zien dat de deuren geopend waren want er kwamen hordes renende, voornamelijk dikke gamers aan die allemaal betreurt keken toen ze zagen dat ze niet de eerste waren voor de Battlefield rij. Ik zal eerlijk zijn het stonk ook ontzettend in de rij en stiekem heb ik een paar keer wat parfum opgespoten die ik in mijn tas had zitten omdat de geur gewoon ondragelijk was. We hebben iets meer dan een uur in de rij gestaan en toen mochten we naar binnen. We kregen een trailer te zien die al een tijdje op het internet staat en na de trailer was het zover. Daar stonden ze de 64 computers voor de multiplayer, met 64 man tegelijk 1 match spelen het is toch absurd maar het werkte de maps zijn mega groot en lopend is het ook echt geen pretje maar vliegend in een helikopter of straaljager het was gewoon geniaal. Ik ben geen PC gamer maar als je daar staat dan knikken je knieën toch wel. Het zag er mooi uit volgens ons draaide de game niet op zijn hoogst maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een ervaring. We mochten 17 minuten spelen daarna kregen we een leuke dogtag hanger mee en mochten we de drukke beurs vloer weer op.

Wat hebben we genoten

Na een ambulance te hebben zien vertrekken en ons eten staand te eten omdat er nergens een zit plek was en je alleen nog maar in de broeiende zon kon gaan staan hadden we er geen zin meer in. Wie verzint het dat het leuk is om 5 uur in een rij te gaan staan. We hebben mooie en leuke dingen gezien toffe cosplayers en uitdagende boothbabes maar het was goed zo. Toen we naar buiten liepen stonden er nog duizenden mensen te wachten om naar binnen te mogen dit was om 2 uur ’s middags. Deze mensen konden dus geen enkel spel meer spelen omdat de wachttijden langer waren dan de openingstijden van de beurs. Gamescom heeft uiteindelijk de deuren ook gesloten maar kondigde wel aan trots te zijn op het feit dat er 20.000 meer bezoekers waren als vorig jaar. Wat een bezoekers aantal oplevert van 275.000 man in 2011. Ik zou volgend jaar zo weer gaan alleen niet als bezoeker dan kun je namelijk beter wachten tot de firstlook in Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.