TRON: Legacy is een van de nieuwste films van Walt Disney Studios en zal vanaf 26 januari 2011 in de bioscoop te zien zijn. Naast de film komt er ook een game voor de Xbox 360 en PlayStation 3: TRON: Evolution. En alsof dit nog niet genoeg is heb je nu de mogelijkheid om de applicatie van TRON te downloaden voor je iPhone, iPod Touch en iPad!

Weetjes over de Film:TRON: Legacy is een high-tech 3D avontuur dat zich afspeelt in een unieke, digitale wereld. Het moet een ervaring worden die je nog niet eerder hebt mee kunnen maken in de bioscoop. Sam Flynn (Garrett Hedlund), de 27 jaar oude rebelse zoon van Kevin Flynn (Oscar- en Golden Globe winnaar Jeff Bridges) doet onderzoek naar de verdwijning van zijn vader. Zijn vader stond ooit bekend als ‘s werelds meest vooraanstaande gameontwikkelaar. Tijdens zijn zoektocht leidt een vreemd signaal, afkomstig van zijn vader, hem naar Flynn’s Arcade waar hij in de digitale wereld van TRON terecht komt. Dit is dezelfde wereld waarin zijn vader al 20 jaar blijkt te leven. Samen met Kevin’s vertrouweling Quorra (Olivia Wilde) komen vader en zoon in een levensgevaarlijk gevecht terecht met een meedogenloze vijand. Zij moeten zien te ontsnappen uit de prachtige maar gevaarlijke visuele cyberwereld met nog nooit eerder bedachte voertuigen, wapens en landschappen. Cast: Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, James Frain, Beau Garrett and Michael SheenRegisseur: Joseph KosinskiProducent: Sean Bailey, Jeffrey Silver, Steven Lisberger, Donald Kushner

De game:TRON: Evolution is een bijgewerkte versie van de klassieke tanks game van de TRON Arcade. De applicatie bevat zowel een singleplayer als multiplayer.In de singleplayer betreed je de grid en verweer je tegen de vijanden. De game bevat in totaal 15 levels. Kies als eerste uit een van de drie factions (groen, blauw en oranje) en kies je begin level. Het is wel even wennen aan de besturing, want een kleine beweging en je tank schiet werkelijk waar alle kanten op. Daarnaast moet je ook nog apart sturen voor het gedeelte waarmee je de ‘kogels’ afschiet, waardoor het me in het begin wel erg moeilijk werd gemaakt. Het kwam er op neer dat mijn tank tegen alle mogelijke muren botste en ondertussen vuurde ik een regen van kogels af waarbij ik met enig geluk ook nog een of twee vijanden raakte. Gelukkig duurde het wennen niet al te lang en kon ik me daarna vol in de strijd gooien!Met de multiplayer speel je gezellig tegen je vrienden en vijanden, waarbij je zelf natuurlijk als winnaar uit de bus wilt komen! Voor de multiplayer moet je wel even een account aanmaken, maar dat is simpelweg het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord en dan is het gepiept.

OptiesBij het onderdeel opties kan je aangeven of je de ‘How to play’ screens aan of uit wilt hebben (in het begin wel erg handig), of je de muziek aan of uit wilt, de keuze tussen ‘Easy & Hard’, en je kunt ook nog aangeven of je liever voor een andere Faction wilt spelen.How To PlayDit onderdeel bestaat zelf weer uit 9 verschillende onderdelen. Handig om alles de eerste keer even door te lezen:- Basic Controls- Game Objective (doel van de game)- Basic Weapons- Special Weapons- Health- Buffs- Level elements- Enemies- Medals

ProfileBij Profile zie je onder andere alles wat je tot nu toe behaald hebt qua achievements, kan je je accountgegevens wijzigen en zie je wat je vrienden de laatste tijd hebben uitgespookt.ConclusieDe game is iets wat ik nog nooit eerder gespeeld heb, maar ik was zeer onder de indruk. De manier van spelen/besturen is zeker even wennen, je moet jezelf even een paar minuutjes (of langer) de tijd gunnen om de besturing onder de knie te krijgen. De graphics van de game vind ik verrassend! Het ziet er erg goed uit en de muziek op de achtergrond is leuk. Meestal wordt er vrij lacherig gedaan om iPhone games (de vergelijking met Facebook wordt nog net niet gemaakt), maar Disney Interactive Studios mag zeker trots zijn op deze game. Het ziet er strak uit en is zeer vermakelijk.
Uitgever: Disney Interactive Studios Platform: Apple iPhone, iPod Touch, iPadTalen: EngelsPrijs: GratisVoor meer informatie, trailers, weetjes en meer:Officiële website TRON.TRON Facebook.TRON Twitter.Walt Disney Studios Facebook.Downloaden met iTunes: TRON download.

Score– Gameplay: 7,5/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7,5/10- Graphics: 8/10- Geluid: 8/10- Originaliteit: 7,5/10Totale score: 7,8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.