Deze Game wordt nu al vergeleken met Portal. Ik heb het over The Ball die wordt gemaakt door Teotl Studios. De Beta versie is nu te downloaden via steam en ik mocht hem voor jullie previewen.

The Ball werd ontwikkeld met de Unreal Engine 3 en ze wonnen prijzen bijvoorbeeld bij de contest “$1.000.000 Making Something Unreal”. Teotl Studios heeft The Ball uitgebreid en er een volledige Single-player game van gemaakt. Teotl Studios omschrijft The Ball als een first person action/adventure puzzle game.

Je speelt een Archeoloog die naar beneden is gevallen tijdens zijn werk. Hij zit vast in de grotten bij een vulkaan in Mexico. Door oude tekens op de wanden ontdek je dat er meer leeft onder deze vulkaan. Samen met een reuze bal en je hamer die je vind ga je op avontuur.

Het hoofddoel van dit spel is dat je samen met je bal door het level heen komt. Dit lijkt erg simpel maar er zitten goede hersenkrakers tussen. Zo moet je bepaalde knoppen zelf indrukken of met de bal waardoor er iets open gaat of omhoog komt. De game heeft een speeltijd van 6 uur nou ben ik niet iemand die heel snel speelt maar voor mij zijn er toch al wat meer uurtjes in gaan zitten.

Het puzzelen zelf begint makkelijk. In het begin krijg je hulp met het oplossen van je eerste level. Nadat je verdergaat word de automatische hulp uitgeschakeld en kun je doormiddel van de “H” toets om hulp vragen. Dit is erg handig als je er niet uit komt maar ook erg vervelend voor de mensen met wat minder discipline. Voor mij betekende dit dat ik mijn hersenen iets minder te doen gaf omdat ik af en toe toch op de “H” toets drukte. De stapjes van moeilijkheid zijn zeer goed gedaan je word niet meteen in het diepen gegooid maar geleidelijk aan word het wel lastiger vooral als er vijanden in de levels voorkomen. Je moet verschillende dingen verslaan waaronder heel veel mummies. De vijanden kun je alleen verslaan met je bal of je moet creatief zijn en bijvoorbeeld de vijand in het water laten vallen. Zelf vond het erg lastig om de vijand met de bal te verslaan je bent zo gewend een geweer vast te houden en even een headshot te maken dat ik al meerdere keren vermoord was omdat ik de bal even onder de knie moest krijgen.

Grafisch is The Ball niet het sterkste spel maar dit was volgens mij ook niet de bedoeling van de developers. Ik ben erg blij met de sfeer die ze neer hebben gezet de muziek brengt je in een akelig enge sfeer en ook de donkere grotten dragen daar hun steentje aan bij. Overal waar je loopt liggen dode mensen of achtergelaten wapens je kunt hier niks mee maar angstaanjagend is het wel. Wat ik een erg leuk detail vond waren de spinnenwebben waar je doorheen kunt lopen. Als je door een web heen loopt blijven er de eerst volgende secondes spinnetjes door je scherm lopen alsof ze op je gezicht zitten.

The Ball
Release: 5 november, 2010Verkoopprijs: € 19,99Leeftijd rating: 16+Platform: PC (Steam)Publisher: Iceberg Interactive.Developer: Tripwire/ Teotl Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.