Als je het over Disney hebt, zullen de meeste mensen toch aan de mooie animatie films denken die Disney gemaakt heeft. Maar wist je ook dat veel van die films ook als game uitgebracht zijn? Ik heb er voor jullie een aantal op een rijtje gezet.De kleine Zeemeermin – Avonturen diep in de zee (Nintendo DS)In dit spel gaat Ariel de zeemeermin op avontuur om een leuk mysterie op te lossen. Ariel, Botje, Sebastiaan, en alle andere bekende figuren uit de film zul je tegenkomen in dit spel.In de game kun je allerlei verschillende spelletjes spelen, waaronder draadloos muziek maken met andere vrienden, zingen in de DS microfoon om hints vrij te spelen en de DS stylus gebruiken om schatten op te graven en ze te laten glimmen. Ook kun je over de glazen bol wrijven om clips uit de film te bekijken.

The Princess and the Frogg (Wii)Kruip in de huid van Tiana, die haar dromen najaagt in een spannend avontuur. Tijdens dit avontuur komt Tiana allerlei personages uit de film tegen en ontmoet ze nieuwe vrienden.De game bevat dertig verschillende minigames die met maximaal vier spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. Je kunt niet alleen met Tiana spelen, want in totaal kan in de game met acht verschillende personages gespeeld worden. Naast de minigames kun je je ook bezighouden met de outfits van Tiana en haar vrienden. Door Mardi Gras te verzamelen kunnen nieuwe kleren en andere voorwerpen aangeschaft worden.

Enchanted (Nintendo DS)In de game volg je de prinses Giselle, die is verbannen van een tekenfilmwereld en nu in Manhattan, New York moet overleven. Je speelt als Giselle, Prins Edward en Giselle’s eekhoorn Pip in avonturen die zich zowel in de tekenfilmwereld als in de ‘gewone’ wereld afspelen.Elk personage heeft zijn of haar eigen vaardigheden en magische krachten die ze moeten aanwenden om de slechte koningin Narissa te verslaan. Als Giselle kunnen spelers dieren oproepen en krachten krijgen door verschillende liedjes te zingen. Edward kan paardrijden en met een zwaard vechten. Met Pip worden een aantal mini-games gespeeld.

Tinker Bell and the Lost Treasure (Nintendo DS)Tinker Bell en de andere feeën bereiden zich voor op het grote Herfstfeest. Tinker Bell is uitgekozen om de Herfst-staf te maken, die de Pixie Dust-boom weer tot leven kan wekken.Als Terence haar hulp aanbiedt, wordt Tinker Bell boos en gooit ze de staf kapot. Hierdoor moet ze op een lastige zoektocht door Nooitgedachtland, om een spiegel te vinden die een wens van haar in vervulling brengt. Spelers kunnen als Tinker Bell deze zoektocht beleven.Daarnaast kun je ook een eigen fee maken, met wie je vervolgens meehelpt in de voorbereidingen voor het Herfstfeest. Dit gebeurt via minigames, zoektochten en puzzels. Door deze activiteiten goed te voltooien, verdien je bijvoorbeeld zonnebloempitten en zijde, waarmee kleren gemaakt kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.