In de persconferentie van Sony stonden voornamelijk de Playstation Move en 3D in de belangstelling. Er werden relatief niet veel nieuwe aankondigingen gemaakt.Killzone 3Ook Sony begint zijn conferentie goed. We krijgen twee delen te zien van level vier van de campaign. Overal wordt geschoten, knallen explosies en vliegt bloed rond. Je bent nergens veilig! Killzone 3 ondersteunt zowel PlayStation Move als 3D gaming en komt in februari uit.

SorceryNa een brute core game als Killzone 3 is het tijd voor een wat rustiger fragment. Dit maal krijgen we beelden te zien van de casual game; Sorcery. In Sorcery schiet je met een toverstafje allerlei hobo-achtige vijanden neer. Het combineren van verschillende spreuken kan je extra effecten op leveren. Zo kan je bijvoorbeeld met vuur en water een vuurstorm creƫren. De game zal volgend jaar in de lente uitkomen.

Tiger Woods PGA Tour 11 Bij een motion concept als PlayStation Move mogen sport games natuurlijk niet ontbreken. Daarom zal ook de nieuwe Tiger Woods game Move ondersteunen.

Heroes on the MoveDe zes bekende PlayStation helden: Ratchet, Clank, Daxter, Jak, Sly en Bently zullen in Heroes on the Move zorgen voor ‘one epic show down’.

Coca Cola ContractOm PlayStation Move nog meer te promoten heeft Sony een deal gemaakt met Coca Cola. Coca Cola flessen zullen namelijk een code hebben waarmee je kans maakt op de PlayStation movie of PlayStation (sport) games.PlayStation MoveZoals al eerder vermeld stond de Sony Conferentie helemaal in het teken van 3D gaming en de PlayStation Move. De PlayStation Move komt 15 september uit voor $49,99. De navigatie controller zal $29,99 kosten en de Bundle (PlayStation Move, Eye en Sports Champions Game) zal voor $99,99 in de winkels liggen. Wil je nog een PS3 bij de bundel, dan kost dat $399,99.Aantal PSP titelsIn een kort filmpje herinnerde Sony ons aan een aantal PSP games die we nog voor december kunnen verwachten. Het gaat hier om zo’n 70 titels. Enkelen van deze games zijn: Ruse, Killzone 3, Singstar Dance, Echochrome 2, Ace Combat Joint Assault, Gravity Crash Portable, Dragonball Z Tenkaichi, Hotshots Tennis, Madden NFL 11, InviZimals, Patapon 3, Fat Princess: Fistful Cake, Tetris, Kingdom Hearts, The 3rd Birthday en God of War: Ghost of Sparta.God of War: Ghost of SpartaHelaas geen informatie over Ghost of Sparta, maar wel een kleine teasertrailer.

Little Big Planet 2LBP2 biedt spelers enorm veel vrijheid aan. Fans kunnen met het tweede deel van de serie eigen games maken in verschillende genres, van een RTS tot een Party game; de mogelijkheden zijn groot. Voorwerpen kunnen aan bepaalde delen van de map verbonden worden en precies zo bewegen als jij wilt. Ook zal LBP2 multiplayer ondersteunen.

PlayStation PlusOok Sony heeft besloten om een (extra) betaalde service in te voeren. PlayStation Plus biedt gamers toegang tot exclusieve content, beta en demo uitnodigingen en korting op producten in de PlayStation Store. Verder kunnen gamers instellen dat bepaalde video’s en updates automatisch gedownload worden. PlayStation Plus kost in Amerika jaarlijks $49,99. De Europese prijs is nog niet bekend.Medal of HonorNiet langer zullen de MoH schietpartijen zich afspelen in de tweede Wereldoorlog. De nieuwe Medal of Honor speelt zich in tegenwoordige tijd af en zal 12 oktober uitkomen. DICE is verantwoordelijk voor de multiplayer van het spel en dat is gelukkig duidelijk te zien. De PS3 versie van MoH zal extra exclusieve content krijgen, wat voor content dit is weten we nog niet. Ook zal de PS3 een limited edition van het spel krijgen. De limited edition zal ook Medal of Honor: Frontline in HD bevatten.

Dead Space 2Nog een game die eerder bij de EA conferentie (het verslag hiervan komt binnenkort) te zien was is Dead Space 2. We krijgen een bloederige boss battle te zien. Op het eind wordt de limited edition van Dead Space 2 aangekondigd. Deze zal ook Dead Space: Extraction bevatten.

Portal 2Hoewel Portal 2 niet veel van zich liet zien/horen zijn we allang blij dat de game even op het witte doek voorbij kwam vliegen. Volgens de conferentie zal de PS3 versie van Portal 2 de ‘beste console versie’ zijn.

Final Fantasy XIVOok Final Fantasy laat enkel van zich horen via een (korte) trailer.

Mafia IIGeen videobeelden of afbeeldingen van Mafia II helaas. Deze conferentie zullen we het moeten doen met een korte aankondiging dat de PS3 versie van Mafia II extra, exclusieve DLC zal bevatten. Wat deze DLC inhoudt is (nog) niet bekend gemaakt.Assassin’s Creed: BrotherhoodWe hebben al wat kunnen zien van deze game bij de Ubisoft conferentie, maar nu wordt de nadruk voornamelijk gelegd op de multiplayer van het spel. Naast de aankondiging dat de PS3 versie van Brotherhood een exclusief aantal missies zal bevatten werden namelijk beelden van de multiplayer getoond,

Gran Turismo 5Gran Turismo 5 zal 2 november in Amerika uitkomen. De Europese releasedatum is nog onbekend.

Infamous 2

Twisted MetalSony bewaarde deze verrassende aankondiging voor het eind. Twisted Metal is terug, exclusief voor de PS3. We krijgen een indrukwekkende death match te zien, waaruit blijkt dat de game zijn humor niet heeft verloren. Ook is de nieuwe ‘Nuke’ mode aangekondigd. In de Nuke mode heeft elk team zijn/haar eigen standbeeld. Het is bedoeling dat je het standbeeld van je tegenstander sloopt. Dit doe je door de teamleider van je tegenstander voor een bepaalde tijd in een gele cirkel te ‘houden’. Je Missile Launcher zal dan rechargen en op het standbeeld vuren. Na 3x is het standbeeld kapot en heb je dus gewonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.