Hier heb je kunnen lezen dat de universiteit van Utrecht de ‘Creative game challenge’ heeft gelanceerd. Wij zullen voor jullie de komende maand een aantal van deze games testen, hierbij de eerste.

De eerste game die getest is heet ‘Animeal’. Je bent een lief, klein aapje dat op zoek gaat naar eten om te overleven. Tijdens deze zoektocht kom je ook dieren tegen die je op willen eten, maar dit laat je natuurlijk niet gebeuren! Uiteraard hebben de makers van dit spel hier wat op verzonnen; bananen als wapen. Naast het eten dat je verzamelt, kun je ook bananen pakken om mee te gooien. Je gebruikt de pijltjestoetsen om je aapje te laten lopen en te springen en de spatiebalk om met bananen te gooien.

Het eten dat je per level ziet liggen, moet je verzamelen, want tijdens het spelen gaat je ‘health’ erg snel naar beneden. Dit los je op door goed te eten. Daarnaast wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke score halen, door goed te eten verhoog je deze ook. Als je al het eten hebt gepakt en de vijanden hebt neergemaaid met je bananen, kun je naar het deurtje springen om naar het volgende level te gaan. Je hebt drie levens, als je drie keer gepakt wordt door een vijand of je ‘health’ is op, ben je game over. Dit spel bevat geen muziek, maar wel een kleurige achtergrond waarin je speelt.

Voor de gamers die van PacMan-achtige games houden, is dit misschien wel een leuk zoethoudertje. Creative game challenge-cijfer: 6Deze game is te downloaden via http://www.creativegamechallenge.nl/etalage.php. Animeal is game nummer 51.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.