Iedereen kent natuurlijk de bioscoop hit Avatar, een film over een fantasie wereld die vernietigt gaat worden door de mens. Tegenwoordig is het een must om van een film ook een game te maken en zo is er ook van Avatar een game gemaakt. Ik heb voor jullie de Nintendo Wii-versie van het spel gespeeldIn de Wii versie van Avatar speel je als een Na’vi genaamd Rai’uk. De RDA troepen, de Resource Development Administration, de mensen dus hebben zijn dorp vernielt en zijn er vandoor gegaan met kostbare relikwieën. In het begin van het spel ga je al gelijk op zoek naar een van de dingen die de RDA troepen hebben meegenomen.Je kan er voor kiezen om dit samen te doen met een partner die willekeurig op elk moment in het spel kan stappen, je partner zal dan een vrouwelijke Na’vi spelen. Het nadeel aan dit co-op verhaal is dat je geen splitscreen hebt en dus met zijn 2e op 1 scherm speelt. Als je partner naar links wilt en jij wilt toch eigenlijk liever naar rechts sta je stil, je moet ook op het tempo van je partner blijven lopen anders sta je alweer stil. Als je goed kan samenwerken is dit best te doen maar als je zoals mij liever met een splitscreen rondrent is het wat lastiger.

Als je het spel verder speelt zal je ook ergens op een punt komen waar je een Banshee moet bevrijden, en zodra je de Banshee hebt bevrijdt zal ook hij een vriend worden voor tegen de strijd met de mensen. Als je met zijn 2e aan het spelen bent op het moment dat je Banshee missies aan het doen bent dan bestuurd iemand de Banshee en de andere staat op de rug met pijl en boog te schieten.

Wat ik ook weer een leuk pluspunt aan het spel vindt is de besturing, je kan namelijk ook het wii balance board gebruiken.Als je als Na’vi speelt heb je de Nunchuck en de Wii remote nodig, lopen doe je doormiddel van je Nunchuck en aanvallen doe je met je Wii remote. Als je gewoon aan het spelen bent moet je ook niet te enthousiast met je Wii remote gaan zwaaien want dan begint je Na’vi rond te slaan met zijn stok.En als je op dat moment juist de mensen wilt ontwijken is dat niet zo handig.

Bij Banshee missies gebruik je de Wii balance board, je moet dan de kanten opleunen om te zorgen dat de Banshee dan die kant op gaat. In je eentje is het best lastig om met de wii balance board de Banshee besturen omdat je dan ook met de Nunchuck en de wii remote moet schieten. Als je met zijn 2e bent is het al makkelijker omdat dan 1 persoon de Banshee bestuurt en de andere schiet. Voor mensen die geen Wii balance board hebben die kunnen ook gewoon nog het speel spelen, je kan ervoor kiezen om zonder wii balance board te spelen.Je moet dan de Nunchuck kantelen om die kant op te gaan.Ook kan je tijdens het spel de hulp in roepen van Hellevuurwespen, als je ergens een nest van ze ziet kan je ze oproepen en op verkenning uitsturen. Je bestuurt de Hellevuurwespen met de Wii remote.

Als Na’vi ga je helemaal op in de omgeving en ben je minder kwetsbaar als in het open, je besluit dan ook je vijanden vaker. Als je namelijk als Na’vi steeds in het open rent wordt je sneller gezien en sneller aangevallen en je kan als Na’vi geen grote groepen mensen aan. De mensen hebben in het speel een soort symbool boven de hoofd, daaraan kan je zien of ze je gezien hebben of dat ze denken dat er iemand in de buurt is. Als je vijanden hebt verslagen verzamel je Eywa-levenskracht.Je verzamelt Eywa-levenskracht niet alleen door middel van het verslaan van vijanden maar je kan ze bijvoorbeeld ook krijgen door het vinden van totems. Je kan ze ook onderweg op plaatsen vindenJe kan Eywa-levenskracht inleveren voor een soort van upgrades, je kan dan bijvoorbeeld sneller met je boog schieten of delen van de weg van de jager aanleren.

Conclusie:Op wat minpunten na, bijvoorbeeld het feit dat er geen splitscreen is en dat het soms wat langdradig en saai wordt. Dat ze de wii balance board erin hebben gestopt is een leuk idee. Om met de hellevuurwespen te verkennen is ook zeker geen pluspunt omdat de besturing daarvan echt rot is, terwijl met de Banshee spelen een leuke uitdaging is.James Cameron’s Avatar the Game heeft minpunten maar het heeft ook pluspunten zoals het gebruik van de balance board. Ik zou mensen aanraden om het spel 1x te proberen Score– Gameplay: 7/10- Fun: 6/10- Levensduur:6/10- Graphics: 8/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 7/10Totaal: 6,8Informatie:Naam: James Cameron’s Avatar, The gameUitgever: UbisoftPlatform: Nintendo Wii, Xbox 360, PC, PlayStation 3Taal: Engels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.