De omschrijving van Sonic op wikipedia is als volgt: Een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan. Vroeger was Sonic ontzettend populair op de Sega. Wij zetten dit gamepersonage eens voor jullie in het zonnetje. Wie is Sonic, wat doet Sonic en nog veel meer informatie over deze blauwe egel.

Ontstaan van SonicSonic is inmiddels 15 jaar oud en is ontworpen als opvolger van Alex Kidd. Sonic werd getekend door Naot Ōshima en werd ontworpen door Hirokazu Yasuhara. Spelprogrammeur Yuji Naka wist Sonic in de game te plaatsen. De drie heren zijn dus de scheppers van Sonic the Hedgehog. KaraktereigenschappenSonic is natuurlijk ontzettend snel. Een leuk weetje is dat hij sneller kan rennen dan mach 1. (Mach word gebruikt om snelheden van vliegtuigen aan te geven). Kun je jezelf indenken hoe snel hij dan wel niet is? Ook de wind wordt aan zijn karakter gelinkt. Hij is zowel vooruit als achteruit net zo snel. Verder heeft Sonic karaktereigenschappen meegekregen van een egel. Hij kan zich oprollen tot een bal of kan hij een transformatie ondergaan. Als hij dit doet dan word hij Super Sonic. Zijn vacht kleurt dan goud en al zijn krachten worden sterker.

Natuurlijk heeft iedereen zijn zwakke punten. Zo ook Sonic. Hij kan niet goed met water omgaan. Als hij in diep water terecht komt dan zakt hij als een baksteen. Hij moet dus zorgen dat hij genoeg snelheid heeft om ontzettend snel over het water te kunnen rennen. Sonic als beroemdheidBijna iedere gamer kent Sonic wel. Vroeger op de Sega consoles had hij al zijn eigen game. Maar niet alleen is Sonic bekend uit games, hij heeft ook zijn eigen serie gehad. Één was niet genoeg, Sonic komt zelfs voorbij in meerdere series: – Adventures of Sonic the Hedgehog- Sonic Underground- De anime versie Sonic The Hedgehog anime OVA- Anime versie Sonic XSonic GamesOndanks dat Sonic een beroemdheid is/was op tv, kennen wij hem eigenlijk allemaal wel door de games waarin hij voorkomt. Zelfs recentelijk kwam hij weer in een game voorbij die het goed gedaan heeft met de verkoop. Via onderstaand filmpje kun je alle games zien. En natuurlijk niet te vergeten Mario & Sonic tijdens de Olympische Winterspelen. De Sonic games verschenen voor de Sega Mega Drive/Genesis, Sega Saturn, Dreamcast, Nintendo Wii en Nintendo DS.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.