Misschien dat niet alle heren dit herkennen, maar als de lente aanbreekt moeten wij ons al mentaal en lichamelijk voorbereiden op de bikinitijd! De sportschool biedt natuurlijk uitkomst, maar we hebben niet altijd evenveel tijd. Wij hebben gekeken welke fitness games er zijn voor jouw console!De consoles hebben genoeg ‘familiegames’, die bestaan uit verschillende minigames. Denk aan games als Wii Sports, games waarbij je een hindernisbaan over moet rennen, hoelahoepen en waarbij je moet springen om spoken te vangen. Deze games zijn er leuk en gezellig, maar zijn niet een echte aanvulling voor je fitness programma.

Your Shape

De Nintendo Wii is de absolute topper als het gaat om fitness games, aangezien bijna alles voor deze console op de markt komt. Een game die zelfs een aparte bikini-uitdaging heeft is Your Shape . Als uitleg staat er aangegeven dat een workout zo’n 15 minuten duurt en dat je binnen 3(!) weken van je winterpondjes af bent. Of dat waar is laat ik even in het midden, want met alleen oefeningen red je het niet. Ik ga hier natuurlijk geen voedingsles geven, maar je eetpatroon is zeker belangrijk. Een game die daarbij kan helpen is New U Fitness First Personal Trainer . Hier krijg je hulp met het samenstellen van een voedingsschema dat bij jou past. In deze game kan je je ook richten op verschillende doelstellingen. Ga je voor de bikinifit, wil je juist de extra pondjes op je buik weg werken of kies je toch voor ‘overall’ gewichtsverlies?Als je liever met gewichtjes aan de gang gaat, dan biedt My Body Coach een perfecte uitkomst. Samen met Body Coach Valerie Orsoni ga je aan de slag om te werken aan je ‘nieuwe ik’.

My Body Coach

Niet getreurd als je geen Nintendo Wii bezit, ook de PlayStation heeft zo zijn sportieve games en hulpmiddelen. Een voorbeeld daarvan is GZ Pro-Sport. Je hebt de keuze uit een ministep of een minifiets (alleen de trappers) en die sluit je via een usb-kabel aan. Dit is naast de PlayStation 2 & 3 ook geschikt voor de Nintendo Wii, Gamecube, PC en Xbox 360. Deze twee hulpmiddelen laten je bewegen terwijl je aan het gamen bent. Om te zien hoe dit werkt kan je beter het filmpje even bekijken!

[yt=350,300][/yt]

Voor de PlayStation 2 bezitters is daar de combinatie van EyePet en Kinetic. Je hebt de keuze uit een vooraf samengesteld trainingsprogramma van 12 weken, of je kiest het trainingsprogramma zelf. Net als bij bijna alle fitness games kan je cardio oefeningen doen, je richten op je conditie of op bepaalde delen van je lichaam. Er bestaat een PlayStation 3 Dance Dance Revolution (DDR) dance pad, waardoor je alle DDR games van de PS2 op je PS3 kan spelen. Daarnaast kan je als je een PS3 hebt altijd nog een blu-ray workout dvd afspelen.Voor de Xbox is er Yourself! Fitness. Hier helpt de personal trainer Maya je met oefenen als pilates, aerobics, krachttraining, meditatie en yoga. Dit spel bestaat ook voor de PlayStation 2 en PC. Voor de Xbox 360 is er nog Dancing Stage Universe. Dit is een vergelijkbaar spel met Dance Dance Revolution games. Hier ga je lekker uit je dak op de leukste nummers en doe je ook nog eens wat aan je dansmoves! Verder ben je als Xbox (360) bezitter eigenlijk de klos, want veel meer dan dit is er gewoon niet.

Yourself! Fitness

Een klein overzichtje van de games voor jouw console:Nintendo Wii: – Dance Dance Revolution Hottest Party- Your Shape- New U Fitness First Personal Trainer- My Body Coach- Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2010- EA Sports Active- EA Sports Active More Workouts- Just Dance- Wii Fit- Wii Fit Plus- The Biggest Loser- Just Dance- GZ Pro-SportNintendo DS & DSi:- The Biggest Loser- My Health Coach: Je gewicht in balansPlayStation 2 & 3:- Dance Dance Revolution (Supernova, Disney Channel, Extreme en nog zo’n 10 andere versies)- EyePet: Kinetic- GZ Pro-SportPC:- Dance Praise- Stepmania- In the Groove- Your Shape- GZ Pro-SportXbox & Xbox 360:- Dance Dance Revolution (Ultramix en Universe)- Yourself! Fitness (Xbox)- Dancing Stage Universe (Xbox 360)- GZ Pro-SportEen aantal voorbeelden voor de iPhone & iPod Touch:- Fitness Pro- iFitness- Body Fitness- FitnessPlan- iPushups- ShapeUp Club- iLoseWeight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.