Terwijl in Utrecht alle gamers bijeen kwamen voor de HME, was er in Rotterdam een ander feest gaande voor wie een potje Playstation wilde combineren met een avond uitgaan. Zadkine organiseerde afgelopen zaterdag, 28 November, het jongerenfeest Dream-City.ZadkineZadkine is een van de grootste opleidingscentra voor het MBO en ze vinden het belangrijk om hun studenten veel aan praktijk te laten doen. Om deze reden mochten de studenten van Zadkine een groots feest organiseren om eer te doen aan de prijs die Rotterdam heeft gekregen, namelijk die van Europese Jongerenhoofdstad 2009. En dit is goed gelukt!

Henri van Vlodrop, voorzitter College van Bestuur wrote
“… Dream City (geeft) aan iedereen de gelegenheid om zichzelf te zijn, zodat jij er met je vrienden dé perfecte avond van kan maken!”

MuziekEr was inderdaad echt van alles te doen. Het begon meteen goed met DJ Chuckie om 16:00. Later op de avond werd hij opgevolgd door verschillende andere bekende acts als de PartySquad, metal Theo en Conspiracy. Vijf verschillende hallen met 5 thema’s, zo was het feest ingedeeld. Zo had je ‘Meet the Streets’ met bijpassende Hiphop en Nice ’n Fresh met wat minder bekende bands, die overigens erg vermakelijk bleken. Vooral de fans gingen uit hun dak. Een mooi voorbeeld is liptease, een band met heren en drie aantrekkelijke jonge dames die populaire nummers omtoverden in swingende ’50 liedjes.

Wat was er nog meer te doenEr was uiteraard ook aan de gamers gedacht. In de Nice ’n Fresh hal stond namelijk een knusse opblaastent van Playstation, waar je verschillende spellen kon spelen op de Playstation 3. Onder andere Killzone, Pacific Rift en Infamous stonden klaar om gespeeld te worden. Jammer dat niet alle laatste games erbij zaten, maar je kon je desondanks goed vermaken.

Vlak achter de Playstationtent was een ‘ring’ opgezet, waar ja na een potje FIFA meteen tegen een echte voetbal kon schoppen. Grote wedstrijden waren het niet, je speelde namelijk alleen 1 vs 1.

Ook als je wat aan je uiterlijk wilde doen, rende je naar de Nice ’n Fresh hal. Hier kon je namelijk terecht bij de kappers en visagisten en liepen er Modelscouts rond op zoek naar vers talent. Heel wat mensen liepen weg met een smakelijke krullenbol of verleidelijk opgemaakte ogen.

Feesten tot in de nachtHet publiek begon rustig. Er stonden wat mensen te dansen, er haalden wat mensen een pizzapunt. Sommigen haalden meteen al een biertje bij één van de vele bierkramen. Maar naarmate de avond rijper werd, kwamen er ook meer mensen binnenstromen. Zo veel mensen om precies te zijn, dat er na 19:00 uur niemand meer naar buiten kon. Behalve dat er een gigantische rij voor de beveiligingspoorten stond, een rij die overigens bestond uit allemaal mensen die door elkaar heen stonden te duwen, stonden er ook nog ontzettend veel mensen buiten, die zich voorstelden een weg door de glazen deuren heen te banen. Als de deur ook maak één seconde openging om iemand eruit te laten, besloot de hele boel om naar binnen te duwen. Als gevolg was een groot deel van de beveiliging naar de ingangen gestuurd, omdat er simpelweg binnen geen ruimte was voor al die mensen die nog naar het feest wilden. Jammer maar helaas, ze waren dan ook gewaarschuwd voor een uitverkocht feest. Gelukkig dat het female-gamers team een nooduitgang vond die de boze meute over het hoofd had gezien. Het feest duurde tot 01:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.