Schip ahoy! Dit keer heb ik voor jullie een tycoongame geprobeerd, en wel Cruise line tycoon. Benieuwd naar de review? Lees dan verder.

De gameCruise line tycoon is een typische tycoongame. Je bent eigenaar van een Cruiseschip en moet daar ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Je begint met een leeg schip dat drie verdiepingen heeft. Op deze verdiepingen kan je van alles bouwen; kamers, restaurants, zwembaden, midgetgolfbanen… Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Als je de basis gebouwd hebt, stippel je de route uit, verhuur je je kamers en trek je erop uit! Let er bij het uitstippelen van je route wel op dat je niet over gevaarlijke koraalriffen heen vaart, in handen valt van piraten of in ellendige stormen terechtkomt… Natuurlijk is je doel om zoveel mogelijk geld te verdienen, want met dat geld kan je weer nieuwe dingen bouwen waardoor je schip beter wordt gewaardeerd door de gasten. Je moet proberen om je gasten tevreden te houden. Dit doe je door veel voorzieningen te bouwen, ze te entertainen, te zorgen dat je schip schoon en netjes is enzovoort. Je kan, net als bij veel andere tycoongames, zien wie je gasten zijn en of ze klachten hebben. Hier speel jij als eigenaar natuurlijk op in, zodat je gasten een prettige reis hebben. Daarnaast speel je door onderzoeken uit te voeren, allerlei nieuwe dingen vrij. Zo kan je steeds luxere kamers kopen, krijg je mooiere winkels en kan je helemaal los gaan op entertainmentgebied. Na lang spelen komen er steeds meer opties vrij, je kan zelfs grotere/mooiere schepen kopen als je wilt… (en genoeg geld hebt!) MinigamesIn het spel zitten twee nuttige minigames. Ten eerste heb je de cocktailbar, in deze minigame ben jij een barkeeper die voor verschillende gasten een cocktailtje moet mixen. Als je dit goed doet, gaat het tevredenheidgehalte van je gasten omhoog. Ten tweede heb je de discominigame, waarbij je ‘lampjes’ moet aantikken wanneer ze ringen overlappen. Klink ingewikkeld, is het niet. Als je dit goed doet, gaat het entertainmentgehalte van je gasten omhoog. Kortom, met deze twee minigames kan je je gasten vermaken en tevreden houden.
De mogelijkhedenJe hebt in deze game twee opties: je kunt scenario’s spelen of je kunt vrij spelen. Bij de scenario’s krijg je steeds opdrachten die je uit moet voeren. Zo moet je bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd een disco en een casino op je schip bouwen of 40.000 euro verdienen. Er zijn vijftien scenario’s (per scenario’s ongeveer 3 opdrachten), steeds als je er één hebt afgerond, komt er een nieuw scenario vrij. Zoals hierboven al staat, kan je het spel ook ‘vrij spelen’. In deze modus stippel je de route uit en bepaal je zelf wat je bouwt, hoeveel je verdient enzovoort. De ideale modus om wat handigheid te krijgen voor de scenario’s…
De besturing In deze game werk je vooral met je touchpad en je stylus. Met de knopjes kun je over het schip ‘lopen’ en wisselen van dek (L en R).
Mening Ik ben over deze game enthousiast! Ik had weinig goede ervaringen met tycoongames voor de DS, maar hier kwam voor mij toch even een lichtpuntje voorbij wat tycoongames betreft. Ik heb behoorlijk moeten zoeken voordat ik alles onder de knie had (en Babsy moeten stalken, bedankt nog!) maar als je eenmaal weet hoe alles werkt, is het spel goed te doen. Prettig ook dat alles in het Nederlands is. De besturing werkt prima, het geluid is niet bijzonder maar ook niet storend. Het spel ziet er niet spetterend uit, gewoon middelmatig naar mijn idee. Wel spijtig: iedere keer is mijn geld op. Voor deze DS-variant geen cheats, dus zul je het moeten doen met het geld dat je hebt. En dat blijkt iedere keer niet veel… De minigames zijn leuk verzonnen, maar ik vind twee wel erg weinig… Je bent er snel op uitgekeken, maar moet ze toch blijven spelen omdat je gasten anders maar matig tevreden zijn. En dat willen we natuurlijk niet! Zoals al eerder gezegd, vond ik het vrij lastig om uit te vogelen wat je moest doen en hoe. Als je dit eenmaal doorhebt, speelt het spel prima!Kortom, een vermakelijke game die je lekker makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Leuk voor tussendoor!
Score– Gameplay: 8/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 6/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 8/10Totaalscore volgens reviewer: 7,2InformatieNaam: Cruise line tycoon Platform: NDSGenre: TycoongamePublisher: Foreign media gamesRating: 3+Kosten: €29,99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.