Dagboeken bijhouden. Vroeger vond ik het altijd ontzettend leuk, maar echt de moeite ervoor nemen, deed ik niet. Wat ik wel deed was soms even kort opschrijven wat ik had gedaan. Winx Club Secret Diary vervangt het papieren boekje een beetje. Maar alleen een dagboek is het niet. . .

Lief Dagboek…Als je het spel opstart, word je meteen begroet door de meiden van Winx die op de achtergrond een liedje voor je zingen. Meteen kreeg ik kriebels na het aanmaken van mijn account (met een echt geheim wachtwoord!) om in mijn digitale dagboekje te schrijven. Het dagboek is makkelijk in gebruik. Je ziet een kalender voor je waar de dag staat aangegeven met een rondje. Als je vervolgens op een dag klikt, ga je in principe naar die pagina. Daarna kun je erin schrijven.

Alleen in je dagboek schrijven wat je die dag hebt gedaan, is dat niet saai? Niet met de Winx! Naast je dag beschrijven kun je ook nog afspraken vooruit plannen, je humeur van die afgelopen dag aangeven, het weer en je kunt een karakter van de Winx Club erbij zetten. SpelletjesDe spelletjes die je in Winx club kunt spelen vind ik persoonlijk erg amusant. Vooral voor kleine kinderen is Winx Club Secret Diary 2009 een goeie keuze. Naast het feit dat ze hun taalvaardigheid actief gebruiken in het dagboek, voegen de spelletjes ook erg veel toe aan hun ontwikkeling. De motoriek, het geheugen, het denkvermogen en sociaal-emotionele ontwikkelingen worden onder andere gestimuleerd.

De spelletjes waaruit je kunt kiezen zijn het doolhof, mahjong, memory en puzzels. Daarnaast kun je nog eens 2 extra games unlocken: Touch-rhythm en de quiz. De spelletjes spreken vrijwel voor zich. Ondanks dat het een kinderspel is, zijn sommige toch vrij moeilijk, waardoor de speler telkens naar een nieuw niveau wordt getild.Wat ik persoonlijk wel tegen vond vallen aan de spelletjes was dat je vaak per spel (afhankelijk van niveau) een aantal keer na elkaar moest spelen. Hierbij was het opslaan van je spel niet mogelijk.

Mijn kamerNog een functie op dit dagboek spel is ‘Mijn kamer’. Hier kun je je Winx poppetje aankleden en aanpassen zoals jij wil. Door spelletjes te spelen unlock je bepaalde kleding voor je Winx, waardoor je haar dus steeds leukere of mooiere kleren kunt geven! Ook kun je op de kamer het uiterlijk van je dagboek aanpassen, schilderen en een aantal opties voor de spelbesturing en dergelijke aanpassen.

MeningWinx Club Secret Diary is een leuk spelletje voor kinderen tussen 4-12 jaar. Voor ouderen is het misschien ook wel leuk, maar dan vooral vanwege het spelletjes element, wat soms best een uitdaging is, zelfs voor mij!De besturing is simpel, bijna alles gaat namelijk via de touch screen. De graphics zijn soms wat minder, vooral in het ‘mijn kamer’ gedeelte. Wel zijn de kleuren lekker fel en roze! Het geluid is redelijk. De muziekjes zijn voor even leuk, maar na een poos begint het toch wel irritant te worden.Wat ik wel vervelend vond, en wat vooral belangrijk ik voor ouders, was dat het spel niet in het Nederlands beschikbaar is. Het spel is Engels, maar kan worden aangepast naar Frans, Italiaans, Duits en Spaans.Wat ook nog een heel leuke functie is, is dat je samen met je vrienden online of via DS-to-DS spelletjes kunt spelen.Score– Gameplay: 8/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7.5/10- Graphics: 6.5/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 7/10Totaal score volgens reviewer: 7.2InformatieUitgever: KonamiConsole: NDS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.