Achter de game Tekken zit een heel verhaal. De game officieel een arcade game gaat al heel wat jaartjes mee. Inmiddels is Tekken 6 uitgekomen en wij mochten deze game voor jullie uitproberen.Zoals ik al zei gaat Tekken al de nodige jaren mee. In de afgelopen jaren is er niet veel aan de game veranderd qua inhoud. Een van de redenen hiervoor is dat de spelers veranderingen niet leuk vonden aan de game. Een reden om het gameconcept te behouden. Voor Tekken 6 zijn er wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Ik ben geen echte Tekken expert hoewel ik wel vroeger mijn buurjongetje inmaakte op de Playstation 1.Vandaar dat ik het leuk vond deze game nog eens te spelen.

GameDe game kent verschillende opties. Zo kun je scenario campain spelen, online mode en offline mode. Campain mode is het missie gedeelte van de game. Je speelt met een personage dat missies uitvoert. Er is weinig over je bekend op het moment dat je begint sta je samen met een vrouwelijk personage in een bos. Samen ga je op pad en je slaat iedereen op je pad samen tot moes. Naar mate dat je verder gaat met spelen en het level het doorgelopen hebt krijg je de mogelijkheid tot het spelen van een arena mode waarbij je eindbazen moet verslaan. Elk personage dat je verslaat speel je vrij in deze modus.

Naast de story mode heb je de arcade mode. Deze kent bijna iedereen die een keer Tekken gespeeld heeft. Je probeert elkaar zo snel mogelijk K.O. te slaan. Stoere mannen en vrouwen nemen het tegen elkaar op. Je kunt deze optie tegen de computer spelen, je kan het spelen tegen een vriend of vriendin en via de online modus kun je het opnemen tegen Tekken spelers over de hele wereld.

Graphics, sounds en besturingDe game ziet er op de Playstation 3 erg goed uit. Grafisch vind ik de game goed onderbouwd. De Tekken games die ik nog ken waren van de Playstation 1. Toevallig hadden we nog een PS1 Tekken liggen en het verschil is natuurlijk grandioos. Je ziet wel dat ze het genre behouden hebben. Muziek is bijpassend aan de game. Hoewel het mij wel opvalt dat je een area hebt die er voor mij uitblinkt. In een veld met allemaal schapen heb jij je gevecht. Regelmatig sla je een schaap mee de lucht in. En de achtergrond muziek is jodelmuziek. Wat erg lachwekkend overkomt.

In de besturing is ten opzichte van de vroegere Tekken games weinig veranderd. De controller van de PS3 heeft veel weg van de PS1 controleer. Het voordeel dat je hebt is dat hij draadloos is. PersonagesDe game kent weer een uitgebreide lijst aan personages zo zie je een groot aantal oude bekenden terug. Natuurlijk heb ik de chicks gespeeld in deze game en mijn tegenstander de mannelijke karakters. En met behoorlijk wat dames kickte ik kont! Goed ben ik niet maar als je goed op je knopjes rammelt krijg je de tegenstander goed uitgeschakeld! Mijn favoriet? Lili.Score– Gameplay: 8/10- Fun: 9/10- Levensduur: 9/10- Graphics: 9/10- Geluid: 8/10- Originaliteit: 7/10Totaal score volgens reviewer: 8,8InformatieUitgever: Namco BandaiPlatform: Playstation 3, PSP, Xbox360Richtprijs: €59,99

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.